FC Groningen haalt trainer Dick Lukkien weg bij FC Emmen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

19 maart 2023 – FC Groningen heeft een nieuwe hoofdtrainer binnen: Dick Lukkien komt na dit lopende seizoen over van FC Emmen. De oefenmeester is bezig aan zijn laatste maanden in Drenthe en maakt na dit voetbaljaar de overstap naar de buurman. Daar is Dennis van der Ree momenteel de interim-opvolger van Frank Wormuth, maar hij blijft dus niet aan. 

FC Groningen haalt trainer Dick Lukkien weg bij FC Emmen

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat meldt Voetbal International zondagochtend. Lukkien kon eerder ook al naar FC Groningen, maar destijds wilde FC Emmen niet meewerken aan een vertrek van de succescoach. Hijzelf liet al eerder blijken wel open te staan voor een overstap naar FC Groningen, waar Lukkien als assistent-trainer tot 2016 werkzaam was. Destijds vertrok de oefenmeester naar FC Emmen, waar hij inmiddels de langstzittende trainer in de Eredivisie is. Lukkien was met twee promoties zeer succesvol in Drenthe. 

Na de eerste promotie degradeerde Lukkien uiteindelijk ook weer met FC Emmen na de nacompetitie. Ditmaal wil de trainer met zijn club uiteraard handhaven. Daarin staat de trainer van Emmen momenteel op de veilige vijftiende plaats, twee plekken boven zijn toekomstige werkgever FC Groningen. Beide teams spelen niet meer tegen elkaar in het restant van dit seizoen, waardoor er geen heel pikante ontmoeting komt. Toch zal Lukkien hopen dat FC Groningen er óók in blijft, net als 'zijn' FC Emmen.

Lees ookLukkien vol ongeloof over terugkeer van bankzitter PSV

Lukkien heeft een aflopend contract bij FC Emmen, waardoor er transfervrij een overstap gemaakt kan worden. Voor Van der Ree betekent het dat hij na dit seizoen dus niet aanblijft als hoofdcoach in het hoge noorden. Aangezien de huidige trainer van FC Groningen nog wel een doorlopend contract heeft, kan hij mogelijk nog wel aanblijven als assistent-trainer van Lukkien. Het is nog niet duidelijk of dat ook daadwerkelijk zal gebeuren. Lukkien tekent naar verwachting een meerjarig contract bij FC Groningen. 

'Lukkien zelf wil het nieuws nog niet bevestigen, of erop reageren, maar het is duidelijk dat met deze stap voor hem een oude wens uitkomt', schrijft VI. In 2016 kon hij ook hoofdtrainer worden, maar destijds koos FC Groningen voor Ernest Faber. 'Toch komt het vertrek van Lukkien voor Emmen ook niet als donderslag bij heldere hemel. Groningen informeerde in de winter al en de clubleiding kent het sentiment bij de trainer.' RTV Noord kwam even later ook met het nieuws en meldde dat Lukkien begin komende week gepresenteerd wordt. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd