Willems reageert na bizarre klap van supporter: "Ik kom uit Rotterdam-Zuid"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

19 maart 2023 – In de wedstrijd tussen FC Groningen en sc Heerenveen was er zaterdagmiddag genoeg drama waar te nemen. Het opmerkelijkste moment van de wedstrijd vond echter buiten de lijnen plaats, toen Groningen-verdediger Jetro Willems verhaal ging halen bij enkele rellende 'supporters' en die actie met een klap moest bekopen. Vele analisten waren geschokt door het krankzinnige incident, maar zelf reageerde Willes opvallend nuchter na afloop bij ESPN.

Willems reageert na bizarre klap van supporter: "Ik kom uit Rotterdam-Zuid"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 "Ik kom van Rotterdam-Zuid, ik kan wel tegen een stootje", begon Willems. "Wat ik zeg, ik wil er niet te veel over zeggen. Alles wordt ook gewoon opgeblazen." Wanneer de verslaggever benadrukt dat de situatie niet normaal is, laat Willems zich wat vrijer uit. "Nee, dit is zeker niet normaal. Met de club gaan we erover zitten en morgen horen jullie meer", besluit de verdediger. 

Zie ook: Krankzinnig: FC Groningen-supporter geeft Willems gigantische dreun 

Wie de ernst van de situatie wat meer inzag, is Michael Verrips. De 26-jarige doelman van de Groningers benadrukte na afloop dat hij de trouwe supporters waardeert, maar dit gedrag ten strengste afkeurt. "Dit kan echt niet. We zijn super dankbaar dat ondanks waar we staan heel veel mensen ons wel blijven steunen. Maar er zitten een paar figuren tussen, met alle respect, dat kan je niet maken. Onderling tussen je eigen supporters, maar zeker ook naar je eigen spelers niet." Voor de klap die Willems ontving komt Verrips woorden tekort. "Het is eigenlijk bizar. Ik heb er niet veel over te zeggen."

Coach kritisch op Willems
Ook Groningen-trainer Dennis van der Ree sluit zich aan bij zijn keeper dat het gedrag van zijn supporters de grenzen voorbij is gegaan. "Dat mensen boos en emotioneel zijn, dat snap ik, maar dit mag niet." Toch is Van der Ree het niet eens met de beslissing van Willems om de rellende supporters toe te spreken. "Volgens mij moet je dat niet doen op dat moment, maar Jetro is ook nieuw. Hij wilde het een beetje sussen, omdat wij het tempo erin wilden houden. Maar op deze manier duurt het nog langer."

Zie ook: Wéér helemaal mis bij FC Groningen: fan op het veld, duel gestaakt

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd