Utrecht-eigenaar Van Seumeren bevestigt: fysieke aanvaring met Klaiber

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

19 maart 2023 – Frans van Seumeren heeft zijn excuses aangeboden na zijn acties van zaterdagavond. Na afloop van de verloren wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-2) kwam de grootaandeelhouder van FC Utrecht de kleedkamer binnen en zou hij zich volgens enkele bronnen volledig hebben laten gaan. Het werd zelfs fysiek met Sean Klaiber. Bij Voetbal International en De Telegraaf doet Van Seumeren zondag zijn verhaal. 

Utrecht-eigenaar Van Seumeren bevestigt: fysieke aanvaring met Klaiber

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meerdere journalisten die bij de wedstrijd aanwezig waren hoorden een scheldkanonnade nadat Van Seumeren zaterdagavond de kleedkamer van Utrecht binnen was gelopen. Inmiddels zijn de emoties bij de grootaandeelhouder bedaard en denkt hij anders over zijn acties. 'Dat had ik niet moeten doen', stelt hij tegenover Voetbal International. Van Seumeren geeft aan inmiddels zijn verontschuldigingen aangeboden te hebben. 'Ik wist dat de selectie zondagochtend zou gaan trainen. Het leek me verstandig mijn gezicht even te laten zien. Ik heb mijn excuses aangeboden.'

'Ik heb zaterdagavond uit emotie gehandeld', gaat hij verder. 'Ik dacht dat na het gelijkspel bij NEC het lek wel boven was. Geen moment dacht ik dat het verkeerd zou kunnen gaan tegen Go Ahead. En dan verlies je hem op zo'n manier. Na de wedstrijd ben ik naar de kleedkamer gegaan. Dat was vrij emotioneel. Maar ik was zó ongelofelijk teleurgesteld', aldus Van Seumeren.

Lees ook: Van Seumeren woest in de kleedkamer: "Wat hij zei? No idea, it was in Dutch"

Intimiderend voor Utrecht
Dat zijn tirade in de kleedkamer bij de spelers van Utrecht hard is aangekomen, is inmiddels wel duidelijk voor Van Seumeren. 'Ik begrijp nu ook wel dat het intimiderend kan zijn. Dan komt de grote baas zomaar de kleedkamer binnengelopen. Dat kan onwennig aanvoelen. Dat heb ik natuurlijk niet gewild. In die vijftien jaar is het pas de tweede keer dat het is gebeurd. Maar ik had het niet moeten doen.' Momenteel ligt de focus echter volledig op het restant van het seizoen. 'De vraag is: hoe draaien we dit om? Alles draait nu om de play-offs. Ik heb er nog steeds vertrouwen dat we met deze groep de play-offs halen en strijden voor Europees voetbal.'

Klaiber
Met Sean Klaiber was er zelfs een fysieke confrontatie, bevestigt Van Seumeren tegenover De Telegraaf. "Het was een stevige woordenwisseling met wat geduw over en weer. Je weet hoe dat gaat. Ik heb met Sean zondag even apart gezeten en het is allemaal uitgesproken. We zijn goede vrienden van elkaar en het is altijd heel fysiek tussen ons. Ik geef hem ook wel eens zomaar een knuffel. En ik heb ooit meegemaakt, dat ik ergens liep en dat er ineens iemand in mijn nek hing. Dat was dan Sean. Nu liepen de emoties even hoog op, maar ik heb mijn excuses gemaakt en het is weer helemaal goed tussen ons."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd