Bizar moment tussen Makkelie en Kraay: "Dat bespreken we buiten de camera"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

19 maart 2023 – Danny Makkelie heeft verklaard waarom hij Quilindschy Hartman geen rode kaart gaf in de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. Hartman kreeg vroeg in de wedstrijd een gele kaart en ontsnapte aan een tweede, na een overtreding op Mohammed Kudus. Kort daarna werd Hartman door Arne Slot naar de kant gehaald. Makkelie wilde niet spreken over een mogelijke rode kaart die Oussama Idrissi had kunnen krijgen

Bizar moment tussen Makkelie en Kraay: "Dat bespreken we buiten de camera"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"We hebben natuurlijk een nieuw beleid dat we in principe niet voor de camera komen, tenzij het gaat om het uitleggen van een spelregel. Ik denk dat het goed is dat ik de regel nog een keer uitleg", zei Makkelie voor de camera van ESPN. Daarna weidde hij uit over de mogelijke tweede gele kaart voor Hartman. "In zo'n geval moet de scheidsrechter beoordelen of er sprake is van een onbesuisde of een onvoorzichtige overtreding. Bij onbesuisd is er sprake van snelheid en kracht. Hier steekt de Feyenoord-speler zijn been uit. Dat is een onvoorzichtige overtreding."

"Wanneer het wel geel zou kunnen zijn, is als hij door een onvoorzichtige overtreding een veelbelovende aanval eruit haalt. Maar dit was op de eigen speelhelft van Ajax, ver van de goal, er zijn nog verdedigers van Feyenoord op de eigen speelhelft, dit is voor mij geen gele kaart", vervolgde Makkelie. "En dat geldt niet alleen voor mij, maar voor al mijn collega's. Ik ben ook een internationale scheidsrechter en ook daar geef ik zo'n gele kaart niet, dus ook vandaag niet."

Lees ookOntsnapt Feyenoord aan twee rode kaarten tegen Ajax? "Aaaiii! Heel lelijk"

Verslaggever Hans Kraay junior zei vervolgens plots dat Makkelie 'de klere' aan hem heeft. "Dat gaan we hier niet voor de camera bespreken, dat doen we buiten de camera. Ik heb heel veel respect voor jou. Dat ga ik hier niet doen", zei Makkelie, waarna hij nog eens doorging over de overtreding van Hartman. "Mensen zeggen altijd: ja, het is een tweede gele kaart. Maar ik zou er ook geen eerste voor geven. En ik vind je nog steeds aardig, maar goed, dat gaan we niet voor de camera doen."

Na afloop van het interview legde Kraay uit wat er precies allemaal gebeurde achter de schermen. Zo was er een afspraak gemaakt om niet te beginnen over de mogelijke rode kaart voor Idrissi, waar Kraay zich aan hield. "Martine van der Sar (producer van ESPN, red.) heeft keurig gevraagd of hij voor de camera wilde komen. Hij luisterde goed mee in de scheidsrechterscatacomben naar wat onze analisten bespreken, dat doen alle scheidsrechters, en hij zei: ik wil alleen praten over de vraag of Hartman een tweede gele kaart had verdiend."

"Toen kwam hij deze kant op en zei hij: ik doe alleen de NOS, want jij hebt nogal, ja, een beetje stemming gemaakt bij Ajax", zei Kraay. Het ging dan om dingen die hij gezegd heeft in de interviews met Ajacieden na afloop, met betrekking tot de arbitrale beslissingen. "Maar de Ajax-mensen, de trainer, Berghuis en Tadic, hebben allemaal zeer correct gereageerd. Hij zei: ik kom niet. Ik zei: ik zou het wel leuk vinden als je wel komt. Dus dat deed hij, en hij heeft keurig antwoord gegeven. Daar moeten we het mee doen. Hij wil niet reageren op de tackle van Idrissi."


 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd