Heitinga reageert op pittige vraag: wat vind je van het gestuntel van Bassey?

19 maart 2023, 21:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

John Heitinga heeft Calvin Bassey verdedigd op de persconferentie na de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord (2-3). De verdediger speelde geen gelukkige wedstrijd: hij was gezien bij de snelle 0-1 van Santiago Giménez, kwam net tekort om de assist bij de 2-2 te blokkeren en was ook aan de bal niet fortuinlijk in zijn acties. 

Het meest opvallende moment deed zich voor in de eerste helft, toen Bassey de bal onbedoeld wegtrapte met zijn standbeen en daardoor uit balans raakte. Van een aanwezige journalist kreeg Heitinga de vraag wat hij vindt van het 'gestuntel aan de bal' van de zomeraankoop. "Er zijn andere jongens die moeten helpen. Het is een teamsport en we doen het samen", benadrukte Heitinga. "We leggen nu te veel de nadruk op Calvin. We prijzen hem ook om zijn verdedigende kwaliteiten. Het is een leergierige jongen en we weten dat hij het niet goed heeft gedaan aan de bal. We weten waarin we hem moeten gaan helpen."

De verdedigende kwaliteiten van Bassey zijn 'te prijzen', zo voegde Heitinga toe. "We moeten zorgen dat we hem helpen aan de bal. Hij wisselt die momenten af, dat weten we. Kenneth (Taylor, red.) is dan degene die meer aan de bal moet komen. Dan wil je een opbouw creëren met drie plus één. Dan moet Calvin de middelste zijn, Jurriën (Timber, red.) rechts en Kenneth links van hem. Op momenten dat we dat voor elkaar kregen, zag je dat we onder de druk van Feyenoord uit voetbalden."

Heitinga is daarnaast ook te spreken over de persoonlijkheid van Bassey. "Calvin is kritisch en het mooie is dat hij door blijft gaan. Hij gaat geen verstoppertje spelen. Er zijn ook spelers die de bal dan helemaal niet meer willen hebben. Het is een ontwikkelpunt, maar hij staat er ook voor zijn verdedigende kwaliteiten. Dan moeten anderen zorgen dat we het spel in beweging krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor die 23 miljoen moet ie nog geholpen worden ook? Naar de uitgang soms?

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

calvin bedankt voor je geweldige optreden groeten uit Rotterdam 😅

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax heeft wel pech hoor: Kaplan zwaar geblesseerd, hij het Turkse talent zou misschien het verschil kunnen maken. Maar niet getreurd er komen nog genoeg mogelijkheden voor Ajax om zich te revancheren en zo slecht was de uitslag ook niet: 2-3 in plaats van 1-4 of 0-3, het was of Ajax of Feyenoord en het werd Feyenoord en eindelijk heeft de ploeg uit R'dam succes, leuk voor hun supporters.

DRAAK72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bassy is een kneus een zomer mis koop van vorig jaar

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen