Memphis vertelt over bijzondere band met deze Oranje-speler: "Baal enorm"

22 maart 2023, 17:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Memphis Depay heeft zich vol goede moed gemeld bij het Nederlands elftal. De aanvaller maakte in januari de overstap van FC Barcelona naar Atlético Madrid, kende een moeilijke start in de Spaanse hoofdstad, maar lijkt de smaak daar inmiddels te pakken te hebben. Memphis hoopt komende week weer van waarde te zijn voor Oranje, al moet hij het wel doen zonder zijn goede vriend Frenkie de Jong.

De Jong speelde afgelopen zondag met FC Barcelona de Clásico tegen Real Madrid. Het ging er bij vlagen - zoals verwacht mag worden van zo'n wedstrijd - hard aan toe, maar de middenvelder leek schadevrij op het vliegtuig naar Nederland te kunnen stappen. Dat bleek echter niet het geval te zijn. De Jong was toch niet zonder kleerscheuren uit de Clásico gekomen. Een MRI-scan wees uit dat hij voorlopig rust moet houden en daardoor de interlands tegen Frankrijk en Gibraltar aan zich voorbij moet laten gaan.

"Dat was voor iedereen vervelend. Hij is een van je belangrijkste spelers, zeker in het systeem dat de bondscoach wil spelen hebben we een Frenkie de Jong nodig", vertelt Memphis voor de camera van de NOS. "Ik had hem even gebeld, maar gelukkig is het geen zware blessure en gaat hij snel weer fit zijn. Natuurlijk was hij teleurgesteld, want hij wilde er enorm graag bij zijn. Frenkie is een jongen die fantastisch in de groep ligt, die altijd energie brengt."

Het viel verslaggever Jeroen Stekelenburg op dat er een glimlach verscheen op het gezicht van Memphis. "Ik ben de laatste jaren heel close geworden met Frenkie", vertelt Memphis. De Jong en de aanvaller speelden het afgelopen anderhalf jaar samen bij FC Barcelona. "Ook in het veld bij het Nederlands elftal heb ik altijd een goede klik met hem. Ik baal enorm, want hij zoekt mij natuurlijk in het veld."

Lees ook: Ronald Koeman speculeert over vervanger Frenkie de Jong: "Dat zou kunnen"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen