Duizelingwekkend bedrag: jaarcijfers Brighton verraden recordsom Potter naar Chelsea

23 maart 2023, 13:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Chelsea heeft voor de komst van Graham Potter een recordbedrag op tafel gelegd. De oefenmeester maakte vorig kalenderjaar de overstap van Brighton & Hove Albion naar The Blues, maar destijds werd er geen openheid van zaken gegeven. Uit de jaarcijfers van zijn oude werkgever blijkt dat het record van Julian Nagelsmann verbroken is.

In het jaarverslag van The Seagulls staat een bedrag van liefst 21,5 miljoen Engelse pond. Dat is bijna 24,5 miljoen (!) euro dat Chelsea overmaakte voor de coach van Brighton & Hove Albion. Daarmee verbreekt hij het record van Nagelsmman, die een aantal jaar geleden voor 24 miljoen euro overstapte van RB Leipzig naar Bayern München.

Ondanks het gigantische bedrag kon Potter de twijfels over zijn eigen functioneren niet wegnemen bij Chelsea. De 47-jarige oefenmeester stond nog niet zo lang geleden serieus onder druk bij nummer tien van de Premier League, die in de winterstop ook nog even de beurs trok en voor meer dan driehonderd miljoen euro aan spelers aantrok in januari.

Lees ook: Doodsbedreigingen doen Chelsea-trainer Potter pijn: "Het is zwaar"

Desondanks gaat het Chelsea nog altijd niet voor de wind en staan ze nog niet in het linkerrijtje van Engeland – drie plekken onder Brighton & Hove Albion. Chelsea betaalde in het verleden ook 14,5 miljoen voor al André Villas-Boas en zal ook fikse ontslagpremies hebben betaald aan Thomas Tuchel. Naar verluidt bedroeg dat namelijk ook nog zo'n vijftien miljoen euro, waarmee de trainerswissel de club zo'n veertig miljoen euro kostte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen