Cristiano Ronaldo (38) heeft opnieuw fraai record te pakken

23 maart 2023, 19:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cristiano Ronaldo staat op het punt om opnieuw een record aan zijn imposante loopbaan toe te voegen. De 38-jarige aanvaller van Al Nassr heeft donderdagavond een basisplaats bij Portugal, dat het in de EK-kwalificiatiereeks opneemt tegen Liechtenstein.

Ronaldo komt daarmee voor de 197ste keer in actie voor de Portugese nationale ploeg, en dat is goed voor een wereldrecord. Tot voor kort moest Ronaldo dat delen met Bader Al Mutawa, die sinds 2003 tot 196 interlands kwam namens Koeweit. 

Eerder al brak Ronaldo het doelpuntenrecord van de Iranees Ali Daei. Die kwam tussen 1993 en 2006 tot 109 doelpunten als international. Ronaldo staat imiddels op 118 en krijgt donderdag tegen het bescheiden Liechtenstein een kans om zijn record verder aan te scherpen. Zijn grote rivaal Lionel Messi staat namens Argentinië op 98 treffers en is daarmee achter Ronaldo en Daei nummer drie op de lijst van meest scorende internationals aller tijden. 

Robin van Persie is op de lijst met doelpuntenmakers als international de hoogstgeplaatste Nederlander. De oud-spits van onder meer Feyenoord, Arsenal en Manchester United staat met 50 treffers op een gedeelde 42e plaats, samen met Tim Cahill (Australië) en Alexis Sánchez (Chili). 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen