Positief nieuws rond Oranje: Koeman hoeft niet meer te vrezen

24 maart 2023, 11:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald Koeman beleeft een eerste week bij het Nederlands elftal die hij niet snel zal vergeten. De eerste wedstrijd - vanavond tegen Frankrijk - moet weliswaar nog worden gespeeld, maar de opvolger van Louis van Gaal zag de voorbije dagen al de ene na de andere speler uitvallen. Donderdagochtend moesten nog liefst vijf spelers per direct het trainingskamp verlaten. Gelukkig voor Oranje en Koeman zijn er geen extra afhakers. Dat heeft een woordvoerder laten weten aan De Telegraaf.

Koeman zal zich zijn rentree bij het Nederlands elftal anders hebben voorgesteld. De bondscoach maakte vorige week vrijdag zijn selectie voor de start van zijn tweede periode bij Oranje bekend. Maar die selectie ziet er inmiddels een stuk anders uit. Nadat maandag Frenkie de Jong en Steven Bergwijn zich vanwege blessures al moesten afmelden bij de bondscoach, zag hij donderdag ook nog Bart Verbruggen, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Joey Veerman én Cody Gakpo afhaken. Zij hebben vermoedelijk allemaal een virusinfectie opgelopen. De vrees bestond dat Koeman door nóg meer namen een streep moest zetten voor het duel met Frankrijk, maar dat is dus niet het geval.

Een woordvoerder van de KNVB heeft De Telegraaf vrijdagochtend laten weten dat 'Oranje niet te maken heeft gekregen met extra afhakers'. Koeman heeft daardoor 23 spelers tot zijn beschikking voor de kraker in en tegen Frankrijk, tevens het eerste duel in de kwalificatiereeks voor het EK van 2024 in Duitsland. De bondscoach riep donderdag Kjell Scherpen, Stefan de Vrij en Ryan Gravenberch op als vervangers van Verbruggen, De Ligt, Botman, Veerman en Gakpo. Eerder werd Donyell Malen al bij de selectie gehaald als vervanger van Bergwijn. Het treffen met Frankrijk begint om 20.45 uur. Maandag speelt Oranje in Rotterdam tegen Gibraltar.

Lees ook: 'Verrassingen in Oranje-opstelling: Koeman kiest voor twee Ajacieden'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen