Kimmich reageert met bijzonder fraai compliment op Nagelsmann-nieuws

24 maart 2023, 14:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het nieuws over het aanstaande ontslag van Julian Nagelsmann als trainer van Bayern München houdt de gemoederen flink bezig. Donderdagavond maakten verschillende media melding van de plannen van de Duitse grootmacht om haar trainer op straat te zetten. Ook op de persconferentie van de Duitse nationale ploeg was Nagelsmann onderwerp van gesprek. Bayern München-speler Joshua Kimmich was aangeschoven om er iets over te zeggen.

Het is vrijwel niemand voorbijgegaan, dat Bayern München op het punt staat afscheid te nemen van Nagelsmann. De jonge oefenmeester (35) werd in de zomer van 2021 aangesteld als hoofdtrainer van Der Rekordmeister. Hoewel Bayern München momenteel nog volop in de race is voor de landstitel, de DFB-Pokal én de Champions League, gaat de club het seizoen dus niet afmaken met Nagelsmann. Thomas Tuchel zou al klaarstaan om hem te vervangen in de Allianz Arena.

De aanstaande trainerswissel gaat Kimmich niet in de koude kleren zitten. "Het is volkomen begrijpelijk dat dit een hot topic is", wordt de aanvoerder van het Duitse nationale elftal geciteerd door Bild. "Ik kan alleen maar zeggen dat Nagelsmann een uitstekende coach is. Ik heb in mijn carrière een aantal topcoaches gehad, maar hij staat gemakkelijk in mijn top drie." Kimmich hoefde onder Nagelsmann geen moment te vrezen voor zijn basisplaats. De middenvelder miste vooralsnog slechts twee wedstrijden: de competitiewedstrijd tegen Vfl Bochum wegens een schorsing en het thuisduel met Viktoria Pilsen in de Champions League wegens corona.

Het aanstaande vertrek van Nagelsmann is niet onbesproken gebleven door de Bayern München-spelers die zich momenteel met de nationale ploeg voorbereiden op de oefenwedstrijd tegen Peru van zaterdagavond. "Dergelijke discussies houden je natuurlijk bezig als het gaat om de trainerspositie bij je eigen club. Het gaat om de coach waarmee je elke dag samenwerkt. Dat zou voor de wedstrijd van morgen niets moeten uitmaken, maar je denkt er natuurlijk wel aan", vertelde Kimmich.

Lees ook: 'Bayern slaat razendsnel toe: Tuchel zet Real op het verkeerde been'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen