Bayern München legt opvallende ontslag van peperdure Nagelsmann uit

24 maart 2023, 18:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München maakte van Julian Nagelsmann (35) de duurste trainer ooit door hem over te nemen van RB Leipzig, maar ondanks twee landstitels en een plek in de kwartfinale van de Champions League ten koste van Paris Saint-Germain later, werd de jonge oefenmeester vrijdag ontslagen. De club geeft tekst en uitleg over het opvallende ontslag.

"Dit is de moeilijkste beslissing geweest in mijn tijd als bestuurslid voor sport bij Bayern München", reageert technisch directeur Hasan Salihamidzic. "Ik heb vanaf de eerste dag een open, vertrouwde en vriendschappelijke relatie met Julian gehad. Ik betreur het afscheid. Maar na een grondige analyse van de sportieve ontwikkeling van ons team, vooral sinds januari en met de tweede seizoenshelft van de voorgaande jaren in achterhoofd, hebben we besloten om afscheid te nemen van hem."

Naast de twee landstitels won Nagelsmann ook tweemaal de Duitse Supercup, maar in de Duitse beker ging het tweemaal mis. Ook de Champions League werd nog niet gewonnen. Oliver Kahn gaat ook dieper in op het ontslag van Nagelsmann. "De grote fluctuaties in prestaties hebben twijfels doen oprijzen over het behalen van de doelstellingen dit seizoen, maar ook po de lange termijn. Daarom zijn we in actie gekomen", benadrukte de technische man van Bayern München.

Lees ook: Pijnlijke aftocht Nagelsmann

Zo was er een 3-2 nederlaag tegen Borussia Mönchengladbach in februari en werd er in januari driemaal oprij gelijkgespeeld in de Bundesliga. In de Champioons League en DFB-Pokal reikte Bayern München wel tot de kwartfinale, waardoor Nagelsmann nog zeker uitzicht had om de treble te winnen met de Duitse club dit seizoen. Dat er desondanks voor gekozen is om afscheid te nemen van de 35-jarige coach, is op z'n minst opmerkelijk te noemen. Thomas Tuchel werd per direct aangesteld als dienst opvolger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Degene die dit artikel heeft geschreven verdient ook wel ontslag; het wemelt van de type- en spelfouten 😅

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen