Een 3 en een 3,5 voor de slechtste spelers van Oranje tegen Frankrijk

24 maart 2023, 22:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Nederlands elftal is de EK-kwalificatieperiode dramatisch begonnen. In en tegen Frankrijk werd een 4-0 nederlaag geleden. Na een avond vol dieptepunten deelt FCUpdate.nl de volgende rapportcijfers uit.

Jasper Cillessen - 4

Hij had zich ongetwijfeld meer voorgesteld van zijn rentree in het Nederlands elftal. Cillessen, die het WK aan zijn neus voorbij zag gaan, kreeg vier doelpunten om de oren en greep bij de 2-0 van Dayot Upamecano niet goed in. Bij de andere Franse treffers was hij nagenoeg kansloos.

Jurriën Timber - 5

Hij werd in het centrum van de verdediging verwacht, maar startte als rechtsback. Na het derde Franse doelpunt verhuisde de verdediger van Ajax naar het hart van de verdediging. Hoewel hij op beide posities geen echt grote fouten maakte, kon hij zich ook niet in positieve zin onderscheiden.

Lutsharel Geertruida - 5

Door de afwezigheid van Denzel Dumfries en Matthijs de Ligt was er een verrassende basisplaats voor Geertruida, die zijn eerste minuten in het Oranje-shirt maakte. Bij de 3-0 van Kylian Mbappé zag de verdediger er niet goed uit toen hij naar voren stapte. Dat hij vlak voor tijd geblesseerd uitviel, is zeer slecht nieuws voor Feyenoord.

Virgil van Dijk - 4,5

De Nederlandse verdediging was zo lek als een mandje en dat mag Van Dijk zich als leider van de defensie deels aanrekenen. De aanvoerder is de afgelopen jaren vaak belangrijk geweest voor het Nederlands elftal, maar heeft in Frankrijk de Liverpool-malaise niet van zich af weten te schudden.

Nathan Aké - 6

Het lichtpuntje in de Oranje-defensie. Aké stond als linksback meerdere keren op de goede plek, waarbij zijn ingreep in de zeventiende minuut het meest in het oog sprong. De verdediger van Manchester City voorkwam daarmee de 3-0, die enkele minuten later alsnog viel.

Georginio Wijnaldum - 4,5

De tandem Wijnaldum-Memphis werd in Parijs in ere hersteld door Koeman. De van een scheenbeenbreuk herstelde middenvelder dook meerdere keren voor het Franse doel op en kreeg een van de grootste kansen aan Nederlandse zijde, maar slaagde er niet in zijn rentree op te fleuren met een doelpunt.

Marten de Roon - 4

Bij de vroege 1-0 Frankrijk werd met de beschuldigende vinger gewezen naar Taylor, maar het was De Roon die de bal verkeerd aannam en daarmee het tegendoelpunt inleidde. De controleur bewees dat hij op het allerhoogste niveau handelingssnelheid tekortkomt.

Kenneth Taylor - 3

Het werd voor Taylor een avond om snel te vergeten. De basisdebutant ging al in de eerste minuten in de fout, had een negatieve hoofdrol bij de 1-0 en werd al in de 33ste minuut gewisseld. De middenvelder is gewogen en (voorlopig) te licht bevonden.

Steven Berghuis - 4,5

Waar hij bij Ajax als middenvelder wordt gebruikt, ziet Ronald Koeman hem vooral als rechtsbuiten. Dat hij als aanvaller de pure snelheid mist, werd pijnlijk duidelijk toen hij in de eerste helft een vrije doortocht richting het Franse doel leek te krijgen en zich vervolgens toch liet aftroeven. Als spelverdeler op het middenveld lijkt Berghuis zich tegenwoordig wat vrijer te voelen dan aan de zijkant.

Memphis Depay - 3,5

Voor de aanvallende impulsen werd bij Oranje vooral naar Memphis gekeken. Als spits kreeg hij een van de grootste kansen van de eerste helft, die hij niet wist te verzilveren. Memphis kreeg ook twee vrije trappen in kansrijke positie, die beide ongevaarlijk waren. Vanaf elf meter schoot hij eveneens niet raak; tekenend voor zijn avond.

Xavi Simons - 5

Volgens Rafael van der Vaart moet Koeman het elftal om hem heen bouwen, maar dat lijkt nog wat te vroeg. Waar Simons bij PSV week in week uit de pannen van het dak speelt, was hij in de eerste wedstrijd van de EK-kwalificatiereeks vrij onzichtbaar.

Invallers

Wout Weghorst - 5,5

Hij viel al na een half uur in en zette meteen de toon door aan de zijlijn door te lopen op een Franse tegenstander. Weghorst zorgde niet voor de ommekeer, maar bracht wel wat meer pit in het elftal en versierde in blessuretijd een penalty.

Daley Blind - 5

Hij viel in de tweede helft in en behoort nu tot de Club van Honderd. Een feestelijke avond werd het echter niet voor Blind.

Davy Klaassen - 5

Ook voor Klaassen was er geen beginnen aan. Als komende middenvelder kwam hij een paar in een gevaarlijke positie, maar veel deed hij daar niet mee.

Donyell Malen - 5,5

Hij werd bij het Nederlands elftal gehaald als vervanger van Steven Bergwijn. Met zijn snelheid bracht Malen energie in het elftal. Heel veel had Oranje daar niet aan.

Tyrell Malacia -

Speelde te kort voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Henk Veerman is beter dan Depay als spits.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen