Valentijn Driessen haalt snoeihard uit en noemt twee fouten van Ronald Koeman

25 maart 2023, 08:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Valentijn Driessen vindt dat het Nederlands elftal zich diep moet schamen voor de 4-0 nederlaag tegen Frankrijk. Ronald Koeman is volgens hem (deels) schuldig aan de oorwassing.

Het Nederlands elftal kende vrijdagavond een dramatische start in Parijs en kreeg razendsnel drie doelpunten om de oren. 'Alle verzachtende omstandigheden ten spijt, zoals bedankjes, afzeggingen, blessures, een schorsing, kipkerriegate of de kwaliteiten van Frankrijk; voor de manier waarop het Nederlands elftal zich de eerste twintig minuten naar de slachtbank liet leiden, valt geen enkel excuus te bedenken', stelt Driessen in zijn column in De Telegraaf.

Enkele keuzes van Koeman deden bij de journalist de wenkbrauwen fronsen. 'Het is gemakkelijk om te spreken van een collectief falen, maar waarom mocht Taylor spelen terwijl hij bij Ajax laat zien totaal uit vorm te zijn? Waarom niet de ervaren Daley Blind? Waarom Jurriën Timber als rechtsachter op Kylian Mbappé en Geertruida in het centrum?', vraagt hij zich af.

Het derde tegendoelpunt was voor Koeman aanbieding om Lutsharel Geertruida uit het centrum te halen en Jurriën Timber daar neer te zetten. Geertruida verhuisde op zijn beurt naar de plek van Timber. 'Na twintig minuten herstelde Koeman zijn misser en tien minuten later bracht hij Wout Weghorst voor Taylor. Het bewijs dat ook de bondscoach ondanks mooie praatjes vooraf schuldig was aan de ontgoochelende oorwassing.'

Lees ookDe Telegraaf over kipkerriegate: 'Koeman zal het nooit hardop zeggen

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ToonBazelmans08
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fijn als Driessen een keer zijn kop houdt. Die heeft altijd kritiek. Koeman weet zelf wel wat hij fout deed.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat denk ik ook en hij moet roeien met de spelers die hij tot zijn beschikking heb . Het valt niet mee hoor in een land met 15 milj bondscoaches .

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom geen Daley Blind? Omdat hij zo snel is als dikke ontlasting tegen de berg op met wind tegen!

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heel Nederland wilde Daley eruit en terecht en nu is hij eruit en moet die Falentijn weer commentaar hebben 🤷‍♂️🤷‍♂️ en stel dat Daley erin had gestaan was echt niet beter geweest had hij 200 % de schuld gehad ..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen