Kraay jr. en Van Gangelen zijn het met elkaar eens: "Dan had Klaassen moeten spelen…"

25 maart 2023, 13:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald Koeman ontkomt niet aan kritiek na de 4-0 nederlaag tegen Frankrijk. Onder meer de keuze van de bondscoach van het Nederlands elftal om de tandem Memphis-Wijnaldum in ere te herstellen, deed de wenkbrauwen fronsen. Hans Kraay junior vindt die kritiek niet terecht.

Het koppeltje was in het eerste Koeman-tijdperk vaak goud waard voor het Nederlands elftal, maar kon in Parijs geen potten breken. Wijnaldum beleefde in de Franse hoofdstad zijn rentree in het Oranje-shirt nadat hij door een scheenbeenbreuk onder meer het WK in Qatar miste, terwijl Memphis dit seizoen ook met de nodige fysieke problemen te maken heeft gehad.

"Achteraf kun je van alles zeggen, maar ik vind het nog steeds plausibel dat je als trainer Wijnaldum en Depay achter elkaar zet nu ze weer voetballen. Ze zijn zó succesvol geweest", aldus Kraay. Jan-Joost van Gangelen is het daarmee eens. "Je zou ook kunnen zeggen: wat had je anders moeten doen? Dan had Klaassen moeten spelen…"

Al met al vindt Kraay het 'geen gekke keuze' van Koeman. "Dat het niet goed op alle vlakken niet goed uitpakte, zal Koeman beamen", aldus de verslaggever. Zowel Memphis als Wijnaldum kreeg in Parijs kansen om een doelpunt te maken, maar er werd aan Nederlandse zijde niet gescoord. De beste kans van de wedstrijd was voor Memphis, die in blessuretijd een penalty miste.

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Berghuis had op de plaats van Taylor moeten spelen, want als middenvelder is hij 10x beter dan rechtsbuiten. Dan had Malen als rechtsbuiten kunnen spelen, hetgeen hij bij Dortmund ook doet

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen