Turkije mede dankzij Orkun Kökçü nipt de sterkste in beladen duel

25 maart 2023, 19:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Turkije is de EK-kwalificatiereeks begonnen met een benauwde zege in en tegen Armenië. Mede door een treffer van Feyenoorder Orkun Kökçü werd het 1-2 voor de ploeg van de nieuwe bondscoach Stefan Kuntz.

Kökçü verkeert bij Feyenoord in uitstekende vorm en stond op het juiste moment op voor zijn land. De 22-jarige middenvelder keek met zijn ploeg tegen een 1-0 achterstand aan door een eigen doelpunt van Ozan Kabak, maar bracht de Turken na 33 minuten langszij met een bekeken uithaal van buiten de zestien.

Na rust kreeg Armenië, dat aantrad zonder sterspeler Henrykh Mkhytarian, meerdere kansen op een nieuwe voorsprong maar was het Turkije dat op slimme wijze toesloeg. Voormalig FC Twente-aanvaller Enes Ünal zette met een snel genomen vrije trap invaller Muhammed Aktürkoglu vrij voor het doel, en die rondde beheerst af: 1-2. Daarmee was ook de eindstand bereikt.

Het duel is zwaarbeladen in verband met de Armeense genocide. Vanaf 1915 vonden naar schatting tussen de één en anderhalf miljoen Armeniërs de dood door toedoen van het toenmalige Ottomaanse Rijk, tegenwoordig Turkije. Tot op de dag van vandaag weigert Turkije de gebeurtenissen van toen als een volkerenmoord te erkennen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ToonBazelmans08
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goede voetballer. Ik kijk er graag naar.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed bezig onze orkun . Maare liever op het bankje 😀

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen