Jong Oranje tankt in Spanje vertrouwen tegen Noorwegen

25 maart 2023, 19:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jong Oranje heeft in het Spaanse San Pedro del Pinatar ruim afgerekend met de leeftijdgenoten uit Noorwegen. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi won het oefenduel afgetekend met 3-0. 

Scheidend bondscoach Van de Looi bereidt zich deze week met zijn elftal in Spanje voor op zijn laatste kunstje als keuzeheer. Komende zomer treedt Jong Oranje aan op het EK Onder-21 in Georgië en Roemenië. De ploeg is daar ingedeeld in een groep met gastland Georgië, Portugal en België. 

Tegen Noorwegen had Van de Looi een basisplaats ingeruimd voor Feyenoorder Quilindschy Hartman. De linksback viel af voor het 'grote' Oranje van Ronald Koeman maar was meer dan welkom bij de beloften, waarvoor hij in Spanje zijn debuut mocht maken. Jong Oranje schoot sterk uit de startblokken. NEC-aanvaller Elayis Tavsan kopte al vroeg de 1-0 tegen de touwen. Kort daarna lag de fraaie tweede Nederlandse treffer erin via Crysencio Summerville (Leeds United).

Reis dankt Gorter en lacht het laatst

Halverwege bracht Van de Looi onder meer Thijs Dallinga binnen de lijnen. De spits van Toulouse begon op de bank ten faveure van Sydney van Hooijdonk (sc Heerenveen). De Noren kregen na een ongelukkig moment van Ludovit Reis een strafschop, maar Jay Gorter hield de inzet uit zijn doel. Amper vijf minuten later was het uitgerekend Reis die zijn eerdere fout goedmaakte door met het hoofd de 3-0 eindstand op het bord te zetten. Na de zege op Noorwegen wacht Jong Oranje nog één duel tijdens het trainingskamp in Spanje. Aanstaande maandag is Jong Tsjechië de tegenstander in een wedstrijd die om 14.00 uur begint. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ToonBazelmans08
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jonge Oranje=een goede ploeg..wereldkampioen???/Europees kampioen??

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen