V/d Vaart over 'de Messi van Oranje': "Als hij eruit had gezien als Dirk Kuyt..."

27 maart 2023, 00:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rafael van der Vaart zou Memphis Depay altijd opstellen bij het Nederlands elftal. De aanvaller ontving kritiek vanwege een teleurstellend optreden tegen Frankrijk (4-0 nederlaag), maar is volgens Van der Vaart nog altijd de beste speler die Ronald Koeman tot zijn beschikking heeft. Bij Studio Voetbal wordt wel de vraag opgeworpen of Depay nog de penallty's moet nemen, nadat hij vrijdag een strafschop miste.

"Het is eigenlijk een beetje treurig dat er niemand anders is die het wil of kan", zegt Van der Vaart over de penalty's. "Messi is de beste speler ooit geweest, maar heeft wel veel penalty's gemist voor iemand met zijn kwaliteiten. Toch gaat hij er elke keer weer achter staan. Er is niemand anders die zegt: laat mij het maar doen. Ik vergelijk Memphis zeker niet met Messi, maar hij is wel een beetje onze Messi. Iemand moet eigenlijk toch een keer zeggen: laat mij het maar doen." Volgens journalist Jeroen Stekelenburg liet Wout Weghorst overigens wel blijken de penalty te willen nemen in Parijs. 

"Hij speelde echt een slechte wedstrijd, maar dit is nog steeds onze allerbeste speler", vervolgt Van der Vaart. "Als hij eruit had gezien zoals Dirk Kuyt, dan had hij hele andere commentaren gekregen in Nederland. Bij hem is het een beetje: je mag hem of je mag hem niet. Wanneer hij slecht speelt, krijgt hij meteen een zaag van iedereen. Ik denk dat hij nog steeds onze allerbeste speler is. Als ik dingen lees of andere programma's kijk, is Memphis altijd de eerste die de schuld krijgt. Ik denk dat we door hem en Frenkie de Jong weer kleur op de wangen gekregen hebben. Ik zou hem altijd opstellen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen