Kuyt: "Dit soort duels zijn altijd vervelend"

3 september 2006, 00:56

Van een vol Anfield Road naar een vol Stade Josy Barthel: het was even omschakelen voor Dirk Kuyt. Een week na zijn debuut in de dynamische Premier League stond hij tegenover een elftal vol amateurs, die er alles aan deden om er géén wedstrijd van te maken. En dat is moeilijk voetballen, benadrukt hij tegenover FCUpdate.nl.

"Ik heb nooit nog een goed gevoel overgehouden aan wedstrijden tegen dit soort landen", zegt hij. "Ook al win je met 3-0, dan nog stap je niet met een lekker gevoel het veld af. Kijk, bij deze sport is het de bedoeling dat twee ploegen voetballen. Als één van de ploegen dat niet voetbalt, wordt het altijd lastig."

Toch wil Kuyt de wanprestatie van Oranje niet geheel afschuiven op de instelling van Luxemburg. "Wij hebben zelf dramatisch gespeeld, je moet zulke ploegen gewoon door snel combinatiespel kapot spelen. Dat is niet gelukt. Dat kan één keer gebeuren, maar het moet niet nog eens voorkomen."

Kuyt hoopt dat Oranje komende woensdag, in Eindhoven tegen Wit-Rusland, orde op zaken kan stellen. "Het belangrijkste is nu om ons volledig te concentreren op de wedstrijd van woensdag. We moeten er tegen Wit-Rusland voor zorgen dat we dit trainingskamp toch nog met een goed gevoel afsluiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen