PSV opent Champions League met remise

12 september 2006, 22:33

Een ongeschreven Champions League-wet schrijft voor dat je als ploeg, om de groepsfase van het toernooi te overleven, in ieder geval al je drie thuiswedstrijden moet winnen. Als dat waar is, dan heeft PSV de komende weken direct iets in te halen. De ploeg kwam dinsdag in eigen stadion namelijk niet verder dan 0-0 tegen Liverpool. De puntendeling was, gezien het spel in Eindhoven, een resultaat waar beide ploegen vrede mee moeten hebben.

De Champions League wordt door vrijwel alle voetballiefhebbers gezien als het walhalla van het Europese voetbal, het podium waarop de beste voetballers van Europa het tegen elkaar opnemen. Rafael Benitez, de manager van Liverpool, denkt daar blijkbaar echter anders over. Althans, anders valt de opstelling die hij in Eindhoven op zijn Spaanse hoed toverde niet te bevatten. De oefenmeester zette doodleuk mannen als Gerrard, Hyypiä, Xabi Alonso, Luis Garcia en Peter Crouch op de bank, vijf spelers die internationaal gezien hun sporen toch al ruimschoots verdiend hebben.

In plaats van dit vijftal stonden onder meer Dirk Kuyt en Boudewijn Zenden in de basisformatie van the Reds, die overigens in het geel speelden. Ook Fabio Aurelio, Stephen Warnock en Jermaine Pennant, mannen die normaal gesproken toch genoegen moeten nemen met een plaats op de bank, kregen tegen PSV de kans om zich vanaf het eerste fluitsignaal te bewijzen. Benitez had, kortom, het halve elftal omgegooid na de blamerende nederlaag tegen stadgenoot Everton (3-0).

In het nieuwe elftal van Benitez ontbrak aanvankelijk elk patroon, de spelers hadden er moeite mee om elkaar te vinden. PSV profiteerde hier dankbaar van en nam direct het initiatief. De ploeg van trainer Ronald Koeman had veel meer balbezit en kwam ook een enkele keer gevaarlijk voor het doel van Jose Reina. Zo leek Arouné Kone na acht minuten te gaan scoren, maar de inzet van de Ivoriaan verdween via de bovenkant van de lat in het vak met de meest fanatieke PSV-supporters.

Na tien minuten in de tweede helft had Koeman genoeg gezien. De oefenmeester was het gestuntel van Koné, die ook na rust veel te flegmatiek was, blijkbaar zat en stuurde Patrick Kluivert uit de dug-out. De aanvaller had sinds zijn overstap naar Eindhoven razendsnel een trainingsachterstand weg weten te werken en was volgens de technische staf van de Eindhovenaren fit genoeg om tegen Liverpool te debuteren. De PSV-aanhang keek reikhalzend uit naar het debut van de oud-Ajacied, maar Koeman naarmate de wedstrijd vorderde ging Koeman aarzelen. De oefenmeester had ongetwijfeld gezien dat zijn ploeg meer grip op de wedstrijd kreeg en wilde geen risico nemen.

Ondanks een warming-up van ruim een half uur bleef Kluivert dan ook aan de kant. Hoewel de stand nog altijd 0-0 bleef, was PSV er wel weer in geslaagd om de wedstrijd onder controle te krijgen. De Eindhovenaren zetten de druk bij Liverpool vol op de ketel en waren vooral via een knap schot van Edison Mendez dicht bij een treffer. PSV domineerde, maar via de counter bleef Liverpool uiterst gevaarlijk. Met name Dirk Kuyt leek te gaan scoren, maar tot opluchting van alles en iedereen in Eindhoven verdween het vlammende schot van de Katwijker net naast de buitenkant van de paal. In de slotfase had ook invaller Gerrard het winnende doelpunt op zijn pantoffel, maar de inzet van de international stuiterde via de binnenkant van de paal weer terug het veld in.

Het spel golfde in de slotminuten op en neer, maar het bleef 0-0. Wat de waarde van dit punt voor beide ploegen is, zal pas over enkele weken blijken. PSV moet de komende twee speeldagen naar Bordeaux en Istanbul en zal daar in ieder geval ook punten moeten pakken om in de race te blijven voor een plaats in de tweede ronde. Liverpool daarentegen krijgt nu twee thuisduels op rij, waarin het ongetwijfeld zal proberen om zes punten aan haar totaal toe te voegen. Wellicht dat Benitez voor die duels wél zijn beste spelers opstelt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen