Feyenoord ontsnapt op Langeleegte

21 september 2006, 22:05

Feyenoord blijft worstelen met zichzelf. De bekerwedstrijd tegen BV Veendam leek voor de Rotterdammers de ideale mogelijkheid om aan het zelfvertrouwen te werken, maar het tegenovergestelde gebeurde. Feyenoord won wel, door een laat doelpunt van Ali Boussaboun, maar de manier waarop was ronduit beschamend. Even verderop in het Noorden van het land, in Friesland, sneuvelde SC Heerenveen. De ploeg ging met 0-2 ten onder tegen Roda JC.

Hoewel Erwin Koeman ondanks de slechte resultaten de laatste weken rustig oogde, zal de Feyenoord-trainer zich zo onderhand toch ook zorgen gaan maken. Het meest zorgwekkend is nog wel dat zijn elftal, voetballend gezien, nauwelijks progressie boekt. Dat terwijl Koeman nu al paar wedstrijden met nagenoeg dezelfde ploeg speelt.

Van enige automatismen is desondanks nog geen sprake. Al na elf minuten ging Saïdi opzichtig in de fout. Kassim Bizimana zette de Tunesiër van zich af en schoot de bal onder doelman Henk Timmer door: 1-0. Ook in het vervolg van de eerste helft bracht Bizimana, met rechteraanvaller Ruben Schaken, de defensie van de Rotterdammers in de problemen.

Halverwege de eerste helft begon Feyenoord beter te voetballen. Na een mooie aanval maakte Theo Lucius knap de gelijk: 1-1. Direct na rust liet Feyenoord eindelijk een tijd lang zien dat het een niveau hoger speelt dan Veendam. André Bahia drukte het veldoverwicht uit de 1-2.

In het Abe Lenstra Stadion schakelde Roda JC donderdagavond SC Heerenveen uit. De Limburgers wonnen in een matig duel met 2-0. De wedstrijd tussen de finalisten van het bekertoernooi van 1997 bleef lang onbeslist. In de tweede helft maakte Adil Ramzi de openingstreffer, waarna Jamaique Vandamme het duel in de blessuretijd besliste.