Ten Cate wil spelers weghouden bij Jong Oranje

Ger
13 oktober 2006, 15:36

Henk ten Cate zou graag zien dat enkele Ajacieden zich niet meer beschikbaar stellen voor Jong Oranje. De Ajax-trainer doelde vooral op Hedwiges Maduro (foto), Ryan Babel en Urby Emanuelson. "Die jongens spelen al drie jaar zonder rust door. Zij worden vermoord. Op deze manier zijn ze op hun 25e levensjaar helemaal opgebrand. Wie is daar bij gebaat?" zei Ten Cate vrijdag.

Ten Cate heeft inmiddels met zijn drie spelers over Jong Oranje gesproken. Voor Babel en Emanuelson was de discussie niet actueel. Zij maakten deel uit van de selectie van de A-ploeg voor de interlands met Bulgarije en Albanië. Maduro ontbrak bij Jong Oranje. Hij meldde zich geblesseerd bij bondscoach Foppe de Haan af. "Het is aan de jongens of ze bedanken. Maar ik vind dat ze aan zichzelf moeten denken", stelde Ten Cate. "Dan weer in Oranje, dan weer in Jong Oranje. Geef ze lekker rust. Dat hebben ze nodig."

Ten Cate is niet de eerste clubtrainer die zich kritisch over de overvolle interlandkalender uitlaat. Trainer Rafael Benitez van Liverpool schrok afgelopen week zo van de enkelblessure van Dirk Kuyt dat hij voorspelde dat de nationale bonden maar gedeeltelijk op moesten draaien voor het loon van de voetballers.

Bondscoach Marco van Basten van het Nederlands elftal toonde begrip voor dat standpunt. "Maar denk maar niet dat ze bij Ivoorkust het loon van bijvoorbeeld twee spelers van Arsenal kunnen betalen", reageerde hij. "Ik snap dat de clubtrainers klagen, maar ik wil natuurlijk ook zo vaak mogelijk met mijn jongens werken."

Henk ten Cate

Henk ten Cate

"Ik trainde vrijdag voor het eerst sinds twee weken met meer dan zes spelers. Toch spelen we zaterdag alweer tegen FC Groningen. Neem maar van mij aan dat die zich wel lekker hebben voorbereid. Dat maakt allemaal niet uit. Maar ik vind Jong Oranje een ander verhaal dan Oranje. Je moet namelijk ergens een grens trekken. Geef vermoeide spelers gewoon rust."

Ten Cate besluit: "Dat geldt niet alleen voor spelers van Ajax maar ook voor een voetballer als Afellay van PSV. We moeten dat eigenlijk van geval tot geval bekijken. Onze doelman Kenneth Vermeer heeft een veel rustiger programma. Voor hem is het juist goed dat hij voor Jong Oranje wordt opgeroepen. Hij kan daar juist internationale ervaring opdoen. Jongens als Maduro, Babel, Emanuelson en Afellay leren al voldoende bij hun club. Dat meen ik echt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen