Anastasiou: "Sparta-spelers niet prof genoeg"

27 oktober 2006, 11:22

Met slechts één punt uit negen duels zit Sparta diep in de problemen. De ploeg voetbalt bij vlagen aardig, maar verliest vrijwel ieder duel. Dat moet zondag, als Willem II op bezoek komt, anders. FCUpdate.nl sprak met routinier Yannis Anastasiou over de crisis bij zijn ploeg. De spits vindt dat zijn teamgenoten eens goed moeten beseffen waar ze mee bezig zijn. "Ik kan bepaalde spelers wel zeggen wat ze fout doen, maar als ze het niet begrijpen houdt het op."

Na de dertiende plaats van vorig seizoen waren de verwachtingen op Het Kasteel deze jaargang hooggespannen. Met de komst van onder meer Haris Medunjanin en Yannis Anastasiou hoopte de ploeg offensief dusdanig veel kwaliteit te hebben gehaald, dat het maken van doelpunten in ieder geval geen probleem meer zou zijn. Dat blijkt echter vies tegen te vallen. De ploeg scoort zelfs dusdanig moeilijk, dat het gebrek aan productiviteit al een hoop punten gekost heeft. Omdat de verdediging bovendien bij vlagen zo lek als een mandje is, stapte Sparta dit seizoen al acht van de negen keer als verliezer het veld af.

Wiljan Vloet

Wiljan Vloet

Sparta kreeg de afgelopen weken, na weer een nederlaag, vaak complimenten voor het veldspel. Tegen Willem II hoeft dat niet, benadrukt Anastasiou. "Natuurlijk willen we goed voetballen, maar we moeten nu punten halen. Een goed resultaat kan het vertrouwen een beetje terugbrengen. Mooi voetbal is leuk, maar het draait om de punten."

Als ervaren speler zou Anastasiou een belangrijke rol kunnen spelen in de groep, door jonge spelers te wijzen op hun fouten. Dat is echter onbegonnen werk, zegt de Griek. "Ik kan zien wat er fout gaat, ik kan het zeggen tegen de spelers, maar de jongens moeten het wel begrijpen. Als dat niet gebeurt, houdt het op. Spelers moeten er zelf mee bezig zijn, ze moeten openstaan voor kritiek. Daar draait het immers om in het profvoetbal. Sommige spelers moeten professioneler worden, op alle fronten."

Vloet

Vloet

De wedstrijd tegen Willem II is niet alleen bepalend voor Sparta, maar ook voor trainer Wiljan Vloet. Een slecht resultaat kan het einde betekenen van zijn dienstverband in Rotterdam, maar Anastasiou wil daar niet op vooruitlopen. "Als we niet winnen heeft niet alleen de trainer een probleem, maar de spelers ook. Het is makkelijk om altijd de trainer de schuld te geven, maar wij moeten het nu doen. Niet de trainer of de technische staf, maar wíj moeten het tegen Willem II laten zien. Wij moeten opstaan."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen