Van Basten: "Seedorf is een logische keuze"

14 november 2006, 16:13

De persconferentie van Marco van Basten in Noordwijk draaide dinsdag slechts om één ding: de terugkeer van Clarence Seedorf. Iedereen wilde weten waarom de middenvelder van AC Milan nu plotseling wél goed genoeg is voor een plaats in de selectie van Nederland. "We hebben in de aanloop naar het WK spelers een kans gegeven, maar deze spelers hebben ons niet weten te overtuigen. Daarom krijgt Clarence nu een kans. Logisch, toch", is de heldere uitleg van de bondscoach.

"De situatie is veranderd", begint Van Basten zijn relaas. Afgelopen vrijdag meldde de bondscoach nog dat hij voldoende technische middenvelders had, maar na de afzegging van Wesley Sneijder en Robin van Persie kwam Seedorf alsnog in beeld. "We moeten het team nu iets anders invullen, we komen vooral op het middenveld mensen tekort. Seedorf krijgt nu van ons een kans, het is aan hem om deze kans te grijpen."

Clarence Seedorf

Clarence Seedorf

Terug naar Seedorf. Hij krijgt nu dus de kans om zich te bewijzen, links op het middenveld. "Bij AC Milan speelt hij immers ook al jarenlang aan de linkerkant. Toen Sneijder wegviel voor die positie, vonden we Seedorf de logische vervanger. Snappen jullie het niet? Ach, ik begrijp het wel, dat is het belangrijkste. Of zijn televisieoptreden invloed heeft gehad op onze beslissing? Nee, ook zonder dat interview hadden we hem opgeroepen."

"Seedorf maakt tot nu toe een prima indruk", gaat de bondscoach verder. "Het is een aardige jongen, een goede kerel om er bij te hebben. Of deze uitnodiging voor hem een expiriment is, weet ik niet. Dat is aan hem. Hij moet ons er van overtuigen dat hij in het elftal hoort."

De vraag blijft dan natuurlijk: wat doet Van Basten als Sneijder en Van der Vaart, de spelers die eerder door bondscoach werden aangewezen als nummers één en twee in de pikorde als linkshalf, allebei fit zijn? Blijft Seedorf dan ook nog in beeld? "Nou", zegt Van Basten na een korte denkpauze, "echt logisch is dat niet. De kans is best klein dat we die drie spelers tegelijk op zullen roepen. Maar aan de andere kant: bij ons kan alles. We hebben wel eens gekkere dingen gedaan", lacht hij.

Vermoedelijke opstelling Oranje:

Timmer; Boulahrouz, Ooijer, Mathijsen en Emanuelson; Landzaat, Schaars en Seedorf; Van der Vaart, Kuyt en Robben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen