Van Basten: "Roemenië-thuis hartstikke belangrijk"

13 december 2006, 11:34

Marco van Basten ziet nog altijd veel potentie in de huidige selectie van het Nederlands elftal. Ondanks de matige vertoningen van Oranje de afgelopen maanden blijft Van Basten zijn vertrouwen uitspreken in de spelers die hij goed genoeg vindt voor een plaats in de selectie. "Deze jongens maken de komende jaren kans om mee te doen in de top van het voetbal. Dat biedt perspectief", schrijft hij in zijn column op de website van de KNVB.

"Nederland staat weliswaar bovenaan in de groep en we hebben plaatsing voor het EK in eigen hand, maar we zijn nogal schommelend qua presteren", realiseert Van Basten zich. {image[248362][right-half][]}"Direct na de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Albanië werd me gevraagd hoe ik dat 'schommelen' verklaarde. Ik wist niet meteen het antwoord. We kwamen snel met 1-0 voor, speelden een redelijke eerste helft, kwamen met wat geluk op 2-0 en dus mocht je verwachten dat we die wedstrijd rustig zou uitspelen. Het tegendeel gebeurde. Iedereen had daar na afloop de pest over in. Een dag later, in alle rust, realiseerde ik me dat Bulgarije-uit zwaar was geweest, dat we alleen op dinsdag voor Albanië nog goed hebben kunnen trainen en dat ook zoiets als pure vermoeidheid kan optreden."

"Het elftal is immers jong. En lachen om de zogenaamde kleine tegenstanders kan tegenwoordig niet meer. Het blijkt voor ons steeds moeilijk het spel te maken tegen de op papier mindere landen, die met z'n allen een muur voor het doel optrekken. De ruimtes zijn dan klein, waardoor we niet aan voetballen toekomen. Dan nog vonden we het verval in vier dagen erg groot. Het blijft mensenwerk, zei ik direct na afloop. Waarmee ik wil zeggen: het is geen kwestie van 'eventjes' een wedstrijd winnen of elke wedstrijd 'gewoon' weer goed voetballen", benadrukt hij.

Het vizier van Van Basten is alweer gericht op maart 2007, wanneer Roemenië op bezoek komt. Dat wordt een cruciaal duel, weet de bondscoach. "Roemenië-thuis is hartstikke belangrijk. Winst betekent een goede stap op weg naar Euro 2008. Maar winnen zal best moeilijk zijn. Ik zeg dat niet uit nederigheid of valse bescheidenheid, maar vooral uit realiteitszin."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen