Van Basten: "Uitschakeling op WK doet veel pijn"

23 december 2006, 10:27

Het was me het jaar wel, voor Marco van Basten. De bondscoach verloor dit kalenderjaar slechts één wedstrijd, namelijk de WK-wedstrijd tegen Portugal. Die ene nederlaag zorgde voor een omslag. Plotseling was het enthousiasme verdwenen, het land was diep teleurgesteld over het werk van Van Basten. En dat doet pijn, geeft Van Basten toe in een lang interview met AD/ Sportwereld. 

"We zijn op een goede manier naar het WK gegaan. Goede kwalificatie, makkelijke overwinningen in de voorbereiding. Dus de klap was des te harder. Ik denk dat wij zelf ook het idee hadden dat het wel eens heel goed had kunnen gaan. Hoeveel scheelde het, winst of verlies tegen Portugal? Daarna komt Portugal bij de laatste vier. Wie zegt dat dat er voor ons niet in gezeten had", overpeinst Van Basten.

Marco van Basten.

Marco van Basten.

"Maar de diepste teleurstelling van het jaar was de kritiek van Ruud niet", gaat Van Basten verder. "Wat het meeste pijn deed, is dat we niet van Portugal konden winnen. Dat is waar het om gaat. Daar komt álle pijn vandaan."

Van Basten

Van Basten

"Als je je nu kwalificeert voor het EK, stap je anders het veld op dan tegen Servië, de eerste wedstrijd van het WK", vult John van 't Schip aan. "De spelers hebben één of twee toernooien in de benen, ontwikkelen zich bij hun clubs en moeten dus een groeiende overtuiging hebben. Ze zijn niks minder dan de toplanden. Op dat EK zou je straks dus meer mogen eisen."

Van Basten sluit zich aan bij deze woorden van zijn rechterhand. "Je mag inderdaad meer verwachten. Máár, de concurrentie beschikt over goede ploegen waarin niet rigoureus vernieuwd hoeft te worden. Dat geeft ze een voorsprong. Het enige land dat ook echt aan een nieuwe lichting werkt, is Tsjchië. Bij alle andere ploegen lopen al jonge, toch ervaren jongens rond. Ik wil maar zeggen: dat EK wint Nederland niet zomaar."

Bron: Algemeen Dagblad

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen