Ook Sparta wint bij FC Groningen

Ger
26 december 2006, 18:54

Sparta heeft FC Groningen de derde thuisnederlaag op rij bezorgd. De ploeg van trainer Wiljan Vloet won dinsdag met 1-0 in de Euroborg. De vorige twee thuiswedstrijden verloren de Groningers van ADO Den Haag (2-5) en PSV (0-2).

Trainer Ron Jans moest het stellen zonder Rasmus Lindgren en Erik Nevland. De spits meldde zich 's ochtends ziek af, Lindgren liep vrijdag in het duel met Heracles een blessure op. Glen Salmon begon als vervanger van Nevland in de basisopstelling aan zijn laatste thuiswedstrijd voor FC Groningen.

Sparta probeerde verdedigend het veld klein te houden, maar werd op het middenveld vaak overrompeld door de thuisploeg. Koen van de Laak, Goran Lovre en Evgeniy Levtsjenko vonden echter doelman René Ponk op hun weg. De goalie van Sparta, die sinds twee wedstrijden weer het vertrouwen heeft van Vloet, keepte een goede eerste helft.

Vlak voor de rust raakte Ponk echter geblesseerd. Met een goede actie hield hij Salmon van het scoren af, maar kwam verkeerd terecht. Vermoedelijk scheurde de 35-jarige doelman daarbij een achillespees. Hij werd vervangen door Joost Terol.

Groningen zette uiteraard aan voor een slotoffensief. Maar wat de thuisploeg ook probeerde, de gelijkmaker bleef uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen