Sahin verkoos Feyenoord boven Turkse topclubs

8 juli 2007, 00:01   Bijgewerkt: 7 juli 2007, 22:48

Voor Nuri Sahin is de overstap naar Feyenoord een bewuste keuze. De pas 18-jarige Turk kon ook naar diverse Turkse topclubs, maar wees deze belangstelling resoluut af. "Ik wilde niet naar de Turkse competitie. Daar ben ik te jong voor, Feyenoord is beter voor mijn ontwikkeling", zegt de middenvelder tegen FCUpdate.nl.

Doorslaggevend voor Sahin was de aanwezigheid van Bert van Marwijk bij Feyenoord. "Hij voelt als een vader voor me, ik heb ontzettend veel aan hem te danken. Zijn trainingen zijn goed en bovendien weet hij precies hoe hij met jonge spelers om moet gaan. Hij geeft jonge spelers vrijheid en vertrouwen, dat is ontzettend belangrijk."

Onder Van Marwijk groeide de piepjonge Sahin uit tot een sensatie in de Bundesliga, maar dit seizoen stagneerde zijn ontwikkeling. De Turk kreeg veel kritiek en verdween soms zelfs naar de reservebank. "Ik werd, ondanks mijn jonge leeftijd, al te veel als een volwassen prof behandeld. Ik was nog jong en moest nog veel leren, maar dat werd wel eens vergeten", vertelt de middenvelder.

Sahin is vastbesloten om bij Feyenoord weer op te bloeien. De Turk keek tijdens de eerste trainingen, waar 13.000 mensen op af kwamen, zijn ogen uit. "Die fans van Feyenoord zijn echt gek, in de meest goede zin van het woord", lacht hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen