Voor het eerst sinds 23 jaar drie koplopers

12 december 2005, 10:49

Door de 1-0 overwinning van Feyenoord op PSV en de 1-3 zege van AZ zaterdag bij Twente, kent de eredivisie na dit weekend drie koplopers. AZ, Feyenoord en PSV hebben allen na vijftien wedstrijden 35 punten weten te verzamelen en staan daarmee gebroederlijk aan kop in de Nederlandse competitie. De laatste keer dat er na vijftien speelronden drie ploegen bovenaan stonden, was in het seizoen 1982/1983.

Drieëntwintig jaar geleden deelden Ajax, Feyenoord en PSV na vijftien wedstrijden de koppositie met elkaar. Ajax trok dat seizoen uiteindelijk aan het langste eind en werd landskampioen. Het absolute record is neergezet in januari 1971. Destijds stonden PSV, Feyenoord, Sparta en ADO na twintig duels allemaal op 31 punten. Na een bloedstollende ontknoping werd Feyenoord dat seizoen uiteindelijk landskampioen.

Wie er dit seizoen landskampioen zal worden, is voorlopig een raadsel. Op dit moment is de spanning om te snijden, maar het seizoen duurt nog lang. "De competitie duurt nog een half jaar. Om kampioen te worden, moet je het een heel seizoen volhouden", zijn de wijze woorden van Feyenoord-trainer Erwin Koeman.

Vorig seizoen werd AZ winterkampioen, doordat PSV in de laatste wedstrijd voor de winterstop in eigen stadion onderuit ging tegen Roda JC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen