Van Nistelrooy: "Niemand eist zo veel van mij, als ik zelf"

28 augustus 2007, 12:50

Ruud van Nistelrooy staat voor een belangrijk jaar. Na een seizoen waarin hij vriend en vijand verbaasde door Real Madrid met 25 competitiegoals aan de landstitel te helpen, staat hij nu voor de lastige taak om dat succes dit seizoen een vervolg te geven. De verwachtingen zijn hoog, maar daar ligt de Brabantse spits niet wakker van.

Van Nistelrooy moet komend seizoen niet alleen aan de verwachtingen van de Real-fans voldoen, maar ook aan die van coach Bernd Schuster en zelfs ook bondscoach Marco van Basten. Toch maakt de spits zich niet druk. "De meeste druk komt niet van buitenaf, maar uit mezelf. Niemand eist zo veel van mij, als ik zelf. Ik eis het uiterste van mezelf, altijd", zegt hij op de website van Real.

"Ik doe altijd mijn best, niet alleen om zelf te scoren, maar vooral ook om het team zo goed mogelijk van dienst te zijn. Het belangrijkste is immers dat we als ploeg zo veel mogelijk prijzen pakken", aldus de 31-jarige Nederlander. 

Bij Real Madrid heeft Van Nistelrooy er sinds deze zomer twee concurrenten bij. Javier Saviola is overgekomen van FC Barcelona, terwijl ook Roberto Soldado de sprong naar de hoofdmacht gemaakt heeft. Dat is een goede zaak, vindt Van Nistelrooy. "Concurrentie is prima, daardoor wordt iedereen gedwongen om het uiterste uit zichzelf te halen. Dat is alleen maar goed voor een team. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we dit seizoen sterker zullen zijn dan vorig jaar", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen