Ten Cate: "Ik kan niet om Van der Wiel heen"

21 september 2007, 14:40

Ajax-trainer Henk ten Cate is vol lof over Gregory van der Wiel. De pas 19-jarige verdediger begon tegen Dinamo Zagreb in de basis en speelde in Kroatië zó sterk, dat Ten Cate naar eigen zeggen nu 'niet meer om hem heen kan'. 

"We moeten gebruik maken van de vorm waarin hij verkeert. Greg is frivool in z'n voetbal, en dat brengt soms risico's met zich mee, maar hij doet het goed. Ook maakt het hem schijnbaar niet uit of hij voor honderd man op de Toekomst staat te voetballen of voor zeventigduizend in het San Siro. We gaan zijn kwaliteiten in de komende tijd benutten", zegt Ten Cate op de officiële website van Ajax.

Ook een andere uitblinker in Zagreb, doelman Maarten Stekelenburg, kreeg een compliment van de goed geluimde Ten Cate. "Maarten ontwikkelt zich fantastisch. Dat heeft ook te maken met de komst van Carlo l'Ami. Keepers trainen zeer geïsoleerd, vaak alleen met de keeperstrainer. Dan heb je om de zoveel tijd afwisseling nodig. Carlo brengt weer een ander geluid. Dat is geen kwaliteitskwestie ten opzichte van de vorige keeperstrainers, het is nu gewoon weer frisser en Maarten reageert uitstekend op datgene wat Carlo hem aanbiedt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen