Vernieuwd Wembley wellicht niet op tijd af

21 december 2005, 10:25

Het nieuwe Wembley-stadion is wellicht niet op tijd klaar voor de finale van het toernooi om de Engelse FA Cup in mei 2006. Dat heeft het Australische bouwbedrijf Multiplex, dat belast is met de bouw van de voetbaltempel in Londen, woensdag laten weten.

De aannemer had tot dusver steeds verzekerd dat het gloednieuwe nationale stadion, dat plaats gaat bieden aan 90.000 toeschouwers, op tijd zou worden opgeleverd. Het prestigeproject, waarvan de kosten op circa 1,2 miljard euro zijn geraamd, heeft echter vertraging opgelopen waardoor het bedrijf niet meer kan garanderen dat de deadline van 13 mei wordt gehaald.

Het oude Wembley-stadion, geopend in 1923 en in 1966 het toneel van de enige Engelse WK-triomf, viel in 2002 ten prooi aan de slopershamer. Er werd sinds 2000 niet meer gevoetbald. De laatste wedstrijd in het oude stadion was het WK-kwalificatieduel Engeland-Duitsland in oktober van dat jaar.

Mocht het vernieuwde Wembley inderdaad niet op tijd af zijn voor de FA Cup-finale, zal het duel vermoedelijk gespeeld worden in Cardiff.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen