FC Twente hijgt Heerenveen in de nek

Ger
22 december 2007, 21:32   Bijgewerkt: 23 december 2007, 00:13

FC Twente heeft goede zaken gedaan in de top van de Eredivisie. De Tukkers zegevierden zaterdagavond bij concurrent SC Heerenveen met 1-2. Door de overwinning is de ploeg van coach Fred Rutten op een punt gekomen van de Friezen.

Trainer Gertjan Verbeek van SC Heerenveen kampte in de aanloop naar het duel met de meeste personele problemen. De Friezen moesten het in de achterhoede stellen zonder de geblesseerden Kristian Bak Nielsen en Michel Breuer. Het tweetal werd vervangen door Henrico Drost en Calvin Jong-A-Pin. De thuisclub kon verder ook geen beroep doen op Roy Beerens en André Hanssen.

Daarmee maakte Alves zijn misser van de 18e minuut goed, toen hij een zwakke penalty gestopt zag worden door goalie Sander Boschker. Aan Twentse zijde was Blaise N'Kufo net na het half uur wél trefzeker geweest vanaf elf meter (0-1). Aan beide strafschoppen hing overigens een luchtje. Michael Bradley en Karim El Ahmadi gingen allebei nogal gemakkelijk naar de grond.

Twente, dat het moest stellen zonder de geschorste Rob Wielaert, mocht van geluk spreken dat de thee met elf man behaald werd. Boschker ontsnapte in twee instanties aan een rode kaart. Zo kwam het neerhalen van de doorgebroken Alves hem slechts op geel te gaan. Een latere vermeende overtreding op de Braziliaan buiten het strafschopgebied bleef geheel onbestraft.

Uit een vrije trap van Alves was de thuisploeg nog dicht bij de gelijkmaker. De Braziliaan kon zijn kunstje van voor rust niet herhalen. Aan de andere kant liet Twente mogelijkheden op de 1-3 onbenut. Zo verprutste N'Kufo een mooie kans door de bal geheel vrijstaand te zacht over doelman Brian Vandenbussche te schilderen. Ook invaller Stein Huysegems liet na een extra duit in het zakje te doen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen