Huntelaar: "We speelden als kleuters"

31 december 2008, 08:00

Ajax gaat met een hoop kopzorgen het jaar 2008 in. De ploeg won slechts één van haar laatste vijf wedstrijden van dit jaar, door puntenverlies tegen onder meer Excelsior, NAC Breda en VVV Venlo. "Met alle respect voor onze tegenstanders, maar als je tegen dat soort ploegen zo weinig punten haalt, ben je momenteel geen topclub", concludeert John Heitinga tegenover FCUpdate.nl.

Ajax was zondag in Venlo geen schim van zichzelf. De ploeg speelde mat, afwachtend en zonder passie. Het mocht zelfs van geluk spreken dat het niet verloor van het dappere VVV, gaven alle Ajacieden na afloop van de wedstrijd ruiterlijk toe. "VVV was feller en agressiever, wij hebben geen moment gevoetbald. We gebruikten te veel de lange bal en slaagden er niet in de vrije man te vinden", zegt Heitinga.

kuipers

kuipers

Ook Heitinga liep na de 2-2 in Venlo met een chagrijnig gezicht rond. "Door dit gelijkspel gaan we in ieder geval met een flinke kater 2007 uit", zegt de verdediger. "Hoe we tegen VVV speelden, was Ajax-onwaardig. Met alle respect voor onze tegenstanders, maar als je tegen Excelsior, Twente en VVV bij elkaar maar twee punten haalt, ben je momenteel geen topclub."

Belangrijk wordt in elk geval ook dat de sfeer in de ploeg omslaat. Momenteel overheerst het negativisme, zegt Hedwiges Maduro. "We hebben een frisse start nodig, misschien kan het trainingskamp in Dubai daarvoor zorgen. Op zo'n trainingskamp kan je als ploeg naar elkaar toe groeien, het kan iedereen een nieuwe impuls geven."

"We hebben nu een reeks teleurstellingen achter de rug, misschien is het belangrijk om eens met z'n allen iets leuks te doen. Dat kan helpen om het nieuwe jaar goed te beginnen. Dat moet ook, want de eerste maand na de winterstop wordt heel belangrijk voor ons", verwijst de middenvelder naar de aankomende confrontaties met onder meer AZ, PSV en Feyenoord. 

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen