WK-serie: Zweden vestigt hoop op magisch trio

13 januari 2006, 13:04

Op 9 juni 2006 wordt in München het WK voetbal geopend. Vanaf die dag doen 32 landen een gooi naar een plek in de finale, die precies een maand later gespeeld zal worden in Berlijn. Vanaf 28 oktober 2005, precies 32 weken voor de openingswedstrijd, stelt FCUpdate.nl elke week één van de 32 deelnemende landen aan u voor. Deze week in deel 12: Zweden.

Brolin

Brolin

Zweden was in 1994 zelfs het enige land dat Brazilië aan het wankelen wist te brengen. In de groepsfase hielden de Zweden Brazilië op 1-1. Later in het toernooi, namelijk in de halve finale, had Brazilië het opnieuw moeilijk met de Scandinaviërs. Een puntertje van Romario bleek in de halve eindstrijd voldoende om de Zweden met een kater achter te laten. Nu, twaalf jaar na dato, heeft Zweden opnieuw een aanvallend trio dat menig verdediging doet sidderen. Met Zlatan Ibrahimovic, Henrik Larsson en Fredrik Ljungberg heeft de enige Scandinavische afvaardiging op het WK drie aanvallende spelers die internationaal gevreesd worden. Kan dit trio de tijden van Brolin, Dahlin en Andersson doen herleven?

Road to Germany

De bondscoach

Lagerbäck Lagerback

Lagerbäck Lagerback

Na een totaal mislukt EK van 2000, waarin Zweden twee keer verloor en één keer gelijkspeelde, kregen Lagerbäck en Söderberg de taak om te werken aan een geheel nieuw Zweeds team. In 2002 kwam de ploeg al een heel stuk beter voor de dag dan twee jaar eerder. Zweden eindigde in een groep met Engeland, Argentinië en Nigeria verrassend als groepswinnaar, maar struikelde in de volgende ronde over Senegal. Ook in 2004 was de tweede ronde het eindstation, maar Zweden maakte dat toernooi veel indruk. Pas na strafschoppen moest het land het hoofd buigen voor Nederland. In 2006 hoopt Lagerbäck, die er in slaagde om Henrik Larsson te overtuigen om terug te keren als international, met Zweden verder te komen dan enkel de tweede ronde.

De vedette

De verwachtingen

Hoewel het niet gemakkelijk zal worden, moet Zweden in staat geacht worden om de tweede ronde te halen. Daarna biedt het speelschema veel perspectief. Wanneer Zweden er in slaagt om de groep te winnen, mag in het de volgende ronde vermoedelijk aantreden tegen Ecuador, Costa Rica of Polen. Dat mag geen enkel probleem vormen voor Zweden, waardoor een plaats in de kwartfinale plotseling in het verschiet ligt. Kwaliteit heeft het elftal voldoende, daar zal het niet aan liggen. Twaalf jaar na de gloriedagen van Dahlin, Brolin en Andersson lijkt Zweden opnieuw een team te hebben die de wereld versteld kan doen staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen