Gesprekken in 'afrondende' fase: Ajax neemt snel afscheid van Hedwiges Maduro

26 april 2024, 13:36   Bijgewerkt: 26 april 2024, 13:44
Foto: © Imago

Hedwiges Maduro is met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Almere City. Volgens De Telegraaf bevinden de gesprekken tussen de huidige nummer twaalf van de Eredivisie en Ajax zich momenteel in de ‘afrondende fase’. Maduro maakte na het afgelopen seizoen nog de overstap van Almere City naar Ajax. De voormalig voetballer van onder meer Ajax, Sevilla en Valencia was in Flevoland eerst werkzaam als assistent van Alex Pastoor, die hij nu gaat opvolgen.

Voetbal International-verslaggever Tim van Duijn meldde eerder deze vrijdag al dat Ajax en Almere City met elkaar in onderhandeling waren over een overgang van Maduro, maar dat er nog wel wat ‘hobbels’ genomen moesten worden. Dat lijkt inmiddels te zijn gebeurd, want volgens De Telegraaf is het een kwestie van tijd voordat Maduro zich de nieuwe hoofdtrainer van Almere City mag noemen. Hij wordt dus de opvolger van Pastoor, met wie hij vorig jaar nog geschiedenis schreef door met Almere City via de nacompetitie voor het eerst in de historie te promoveren naar de Eredivisie.

Artikel gaat verder onder video

Maduro bekroonde zijn werk in Flevoland met een overgang naar Ajax, waar hij aan de slag ging als assistent van Maurice Steijn. Laatstgenoemde was een groot voorstander van de komst van Maduro, maar na diens vertrek bleek dat beiden al snel niet meer door één deur konden. Steijn stapte eind oktober op in de Johan Cruijff Arena, waarna Maduro het in de uitwedstrijden tegen Brighton & Hove Albion in de Europa League en PSV voor het zeggen had. Ajax stelde vervolgens John van ’t Schip aan als interim-hoofdtrainer, Maduro bleef assistent.

Ajax zag voor Maduro een andere functie binnen de club weggelegd, maar hij ziet zelf meer in een functie als hoofdtrainer in de Eredivisie. Dat wordt dus Almere City. De promovendus beleeft een uitstekend eerste seizoen in de Eredivisie. Het vindt zich momenteel terug op de twaalfde plaats. Met nog drie wedstrijden te gaan is Almere City nog niet helemaal veilig, maar het moet gek lopen wil het de komende weken nog misgaan.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sjaak Swart oppert uit het niets opvallende en weinig genoemde hoofdtrainer voor Ajax

Sjaak Swart werpt een nieuwe naam op als trainer van Ajax. "Dat vind ik een goede trainer, hij is zeker een kandidaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als dit je vriend is als trainer zijnde heb je geen vijanden nodig!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen