Van Hanegem snapt de vele complimenten niet: ‘Beste PSV ooit? Ontzettend overdreven’

6 mei 2024, 08:37
Foto: © Imago

Willem van Hanegem vindt dit PSV een goede ploeg, maar denkt tegelijkertijd dat voetbalfans en -analisten ook niet moeten overdrijven. De kracht van het elftal wordt tevens veroorzaakt door de zwakte van de Nederlandse voetbalcompetitie, vindt de Feyenoord-icoon.

In zijn column in het AD analyseert Van Hanegem de succesploeg uit Eindhoven. "Natuurlijk is PSV de terechte kampioen. Ze hebben het hele seizoen bovenaan gestaan en het gat met de concurrentie is fors. Waar ze vooral in uitblonken, was de aggressieve manier van een wedstrijd beginnen. Hoe vaak was PSV dit seizoen al niet klaar met de tegenstander, terwijl het nog niet eens rust was?”

Artikel gaat verder onder video

Toch snapt de Nederlandse voetballegende niet waarom de ploeg van Peter Bosz zó onder complimenten bedolven wordt. “In de Eredivisie zitten maar een paar aardige teams, de rest winnen ze met tien vingers in de neus. Dat mensen ook roepen dat dit het beste PSV ooit was, daar kan ik met mijn pet niet bij. Dat is zo ontzettend overdreven. Ook al omdat de Eredivisie zoveel minder is dan het ooit was. In de nationale competitie was de club onaantastbaar, waardoor het opvallend is dat het in Europa allemaal zo magertjes was. PSV had Dortmund echt kunnen en moeten kloppen.”

De analist noemt een veelzijdige speler de belangrijkste schakel van dit PSV. "Dat is voor mij Jerdy Schouten, hij kon de opbouw vormgeven door in de laatste linie te gaan spelen als dat nodig was. En hij kon op het middenveld spelen. Het is niet zo spectaculair wat hij doorgaans laat zien, maar er gaat weinig mis."

De Kromme loopt echter niet mee in de polonaise voor enkele PSV’ers. “Ik weet ook dat er een hele meute is die Joey Veerman op een voetstuk plaatsen. Natuurlijk is dat een leuke voetballer en ook hij heeft een goed seizoen achter de rug, maar ik vind ook dat mensen vaak overdrijven bij hem. Het is maar wat je wil zien. Die interland tegen Duitsland in Frankfurt een paar weken geleden. De mensen die hem daar zo geweldig vonden moeten die partij echt nog een keer terugkijken.”

Ook de spits van de Eindhovenaren komt aan bod. “En ja, Luuk de Jong maakte veel goals. Daar is het spel van PSV ook op afgestemd, de ballen komen van alle kanten. Dat Vangelis Pavlidis bij een veel minder elftal meer goals heeft gemaakt, zegt iets. We moeten het allemaal niet overdrijven.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 PSV hakt knoop door en wil aflopend contract tóch verlengen: 'Duidelijk dat Bosz hem heel erg waardeert'

PSV gaat een poging wagen het aflopende contract van een basisspeler te verlengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Het was een mooie toevoeging geweest als hij in zijn stuk had aangegeven, in welke seizoenen hij PSV beter vond dan in het huidige seizoen. En ook waarom. Dan was zijn stuk echt van toegevoegde waarde geweest.

Dug out
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

PSV met onder meer Koeman heeft wel de Europacup I (CL) gewonnen.

Storm
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Beetje zielig als je als Feyenoorder niet in staat bent om gewoon te zeggen dat Psv dit seizoen de allerbeste was, en dan verder je mond te houden. Nee er moet blijkbaar een negatief randje aan. Belachelijk. Ga dan over je eigen club roepen dat ze het hebben laten liggen, daar heb ik dan tenminste nog respect voor. Dan roep je iets over je eigen club in plaats van afbreuk doen aan de prestatie van een ander.

Voor altijd de eerste
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Misschien de tekst nog een keer lezen voordat je zo'n domme reactie plaatst.

Storm
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik lees veel over voetbal, ook op andere pagina's en ook wat de heer van Hanegem te melden heeft. Wat hij vaak doet is mensen en clubs aanpakken en downplayen, maar over zijn eigen club of spelers hoor je hem niet. Hij vind het overdreven zoals er over Psv gepraat wordt, daarmee vind hij dus ook dat Psv helemaal niet zo goed is als men zegt. Hij had ook gewoon kunnen zeggen dat Psv de hele competitie gedomineerd heeft en het negatieve weglaten. Dan heb je tenminste (terecht!) respect voor een club.

De Haan
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Palvlidis scoort vaker bij een 'mindere' club. Maar tegelijkertijd zijn alle andere clubs op de top 4 (?) na waardeloos. Dusja, wat is het nou? Als die andere clubs echt zo slecht zijn, dan is het toch niet zo gek dat AZ ook genoeg doelpunten kan maken? Daarnaast Luuk beoordelen puur op goals is ook kortzichtig. De kracht van Luuk is dat hij ook een berg assists op z'n naam heeft staan. Dat ontbreekt juist nog bij de andere spitsen.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Wat is er mis met " de ploeg met de meeste punten aan het einde van een seizoen is de terechte kampioen", om maar eens de eerdere uitspraken van Willem erbij te halen. Beetje een column om het verplichie !

Rudolf21
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

PSV heeft de kans op de dubbel misgelopen Tsja zal iedereen wel zeggen komt door de VAR.. Alleen als je echt de beste bent en dat je ook wilt uitspreken heb je geen hulp van een var nodig en dwing je t zelf ook af. Wat dat betreft geef ik Willem volledig gelijk. Gedomineerd tegen de kleintjes minimale verschillen tegen Twente en Feyenoord.

Sander17
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Van Hanegem, die was pas overrated. En net of de Eredivisie in zijn tijd zo'n hoog niveau had. Ouwe zuurpruim.

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Van Hanegem zei: " De kracht van het elftal wordt tevens veroorzaakt door de zwakte van de Nederlandse voetbalcompetitie, vindt de Feyenoord-icoon." Ik zou eerder zo gezegd hebben: " De kracht van het elftal wordt tevens veroorzaakt door de zwakte -van de overige 17 andere deelnemende ploegen-, vindt de Feyenoord-icoon." Van Hanegem is vintage.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen