‘Die trip van PSV naar Ibiza is knettergek en zorgt voor competitievervalsing’

13 mei 2024, 16:34
Foto: © Imago

Mike Verweij vindt het belachelijk dat PSV deze week naar Ibiza vertrekt om feest te vieren, nog vóór de laatste wedstrijd van het seizoen tegen RKC Waalwijk. De journalist snapt niet waarom dat niet nog even iets langer kan wachten.

Tijdens Kick-Off wordt de wedstrijd van PSV tegen Fortuna Sittard (1-1) besproken, waarin de Eindhovenaren geen goede indruk maakten. Peter Bosz was na afloop niet tevreden, maar Jeroen Kapteijns stelt dat dit vooraf wel verwacht kon worden. “Hij voert wissels door, ze organiseren een vakantietripje naar Ibiza. Als hij het nou allemaal zo belangrijk vindt, dan helpt dat natuurlijk niet. Ik denk ook niet dat het bij die gasten leeft zoals het bij hem leeft.”

Artikel gaat verder onder video

Verweij heeft nog wat sterkere uitspraken over de beslissing van PSV om deze week een vakantie te plannen. “Ik moet wel zeggen, dat tripje naar Ibiza, en we zullen wel weer heel Eindhoven over ons heen krijgen. Maar dat dat in een seizoen gebeurt, vind ik echt knettergek. Het gebeurt vaker en ze zullen hem vast wel winnen tegen RKC: PSV heeft heel veel kwaliteiten. Ik mag ook hopen dat Peter Bosz zijn spelers gigantisch weet de motiveren voor die wedstrijd. Maar anders is het gewoon competitievervalsing.”

De journalist doelt dan op de strijd om degradatie. Eén van RKC en Excelsior gaat na de laatste speelronde op plaats zestien van de ranglijst eindigen, waardoor dat team veroordeeld is tot het spelen van de play-offs om promotie/degradatie. Op basis van het doelsaldo heeft RKC momenteel een voorsprong van drie goals. RKC speelt dus uit bij PSV, terwijl Excelsior naar stadgenoot Feyenoord toe moet. “Ik vind echt dat je dit niet kunt maken naar Excelsior toe”, vervolgt Verweij. “Je weet, tijdens een vakantie in Ibiza wordt er gedronken en gefeest. Dat zagen we ook al tijdens de huldiging. Dit moet je gewoon niet doen.”

Feyenoord boekte als kampioen vorig jaar eveneens een trip naar Ibiza vóór de laatste competitiewedstrijd, maar dat begreep Verweij wel beter. “Feyenoord heeft toen wel gezegd dat ze het lieten afhangen van andere resultaten. En als het echt heel belangrijk zou zijn voor de competitie, zouden ze het niet doen. Toen bleek dat die (laatste, red.) wedstrijd helemaal nergens meer om ging, zijn ze volgens mij alsnog gegaan. Dat vind ik wel een wezenlijk verschil.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Vaart voorspelt: PSV wordt ook kampioen in 2024/25

Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart verwachten dat PSV ook volgend seizoen succesvol zal zijn in de Eredivisie.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rudolf21
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Weetje wat ook competitie vervalsing is een Bergwijn die geen 8 wedstrijden schorsing krijgt nadat ie een speler slaat, een Gaei die geen direct rood krijgt na een 1000 procent rode kaart. Waardoor Excelsior 2 punten misgelopen heeft en NEC nog kans had op directe plaatsing Europa.

Storm
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Bij de Action zijn de zakdoekjes in de aanbieding. Dat snottert lekker weg, kneusje.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Die weet jij wel te vinden zeker met zo’n seizoen bij Ajax ? In Rotterdam doen ze niet aan witte zakdoekjes dat is pas voor de echte kneusjes.

Storm
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Mij zie je niet in die pauperwinkel, happertje.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

8 wedstrijden schorsing? En of course omdat het een Ajacied is moet er opeens een extreem hoge straf voor krijgen. 3-5 wedstrijden (wat normaal is) prima, maar ik merk enorm erg dat alles zwaarder moet wegen als het om Ajax gaat. 8 wedstrijden slaat nergens op net zoals Bergwijn's actie, maar dan vind ik dat alles waar iemand iemand anders expres duwt of een tik geeft op een of andere manier zwaarder gestraft mag worden. Waarom is slaan 8 wedstrijden rood en zou iemand met dezelfde reden duwen niks zijn?

Rudolf21
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Vind een bewuste klap in het gezicht niet echt normaal, 8 wedstrijden vind ik ook wel een minimale straf. Misschien wegen de straffen bij criminele organisatie Ajax minder zwaar.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ze mogen gaan en staan waar ze willen ze zijn kampioen zolang ze maar presteren op het veld.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Eens. Zelfs als ze alleen maar op het veld staan en niet presteren blijven ze kampioen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen