Crowdfundingsactie Vitesse overtreft alle verwachtingen: 'Niet gedacht dat het zó snel zou gaan'

2 mei 2024, 13:36
Foto: © Imago

De crowfdundingsactie van Vitesse, die donderdag van start is gegaan, heeft na een halve dag al een bedrag van 250.000 euro opgeleverd. Daarmee worden de verwachtingen van de noodlijdende club behoorlijk overtroffen, zo geeft een clubwoordvoerder aan tegenover De Gelderlander.

De actie heeft de titel 'Voor Geel-Zwart' meegekregen en moet de club helpen om de proflicentie voor volgend seizoen veilig te stellen. Woensdag kwam al naar buiten dat zelfs supporters van aartsrivaal N.E.C. reeds hebben gedoneerd, onder het mom dat de Gelderse derby tussen beide club niet mag verdwijnen uit het betaald voetbal.

Artikel gaat verder onder video

Op de dag van de lancering maakt Vitesse bekend dat tal van prominenten uit het roemrijke verleden van de club inmiddels een donatie hebben gedaan. Naast aanstaand hoofdtrainer John van den Brom, die een van de gezichten van de campagne is, hebben onder meer oud-trainers als Leo Beenhakker en Henk ten Cate, alsmede oud-spelers Loïs Openda, Guram Kashia, Wilfried Bony en Arnold Kruiswijk een bedrag overgemaakt.

Aan het begin van de middag is dus al een kwart miljoen euro binnengebracht. Het geld wordt overigens overgemaakt op de rekening van de Supportersvereniging van Vitesse. Mocht de club er niet in slagen de proflicentie veilig te stellen, dan worden de donaties vanaf daar teruggestort. De tussenstand overtreft in ieder geval de verwachtingen, zo wordt een woordvoerder geciteerd door de lokale krant: "We hadden niet gedacht dat het zo snel zou gaan. Heel Arnhem, en eigenlijk Nederland, laat zien dat de club niet verloren mag gaan", klinkt het. Wie ook wil bijdragen aan het behoud van de zieltogende club, kan via deze link een donatie doen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Noodlijdend Vitesse kan nog eens twee potentiële levensaders doorstrepen

De gemeente Arnhem en de provincie Gelderland zijn niet van plan om Vitesse de helpende hand te reiken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ook mijn steentje bijgedragen, die club zou behouden moeten blijven, maar denk zelf dat het nooit genoeg geld gaat worden. Al die miljonairs van oud spelers en trainers die zogenaamd mee doen, dan had je een hoger bedrag verwacht.

boyke27db
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gaat de KNVB na een jaar op hun bureau leunen zonder resultaat voor Vitesse ook 5 miljoen sponsoren. Dat is het minste wat ze kunnen doen die draaikonten met een jaar erover moeten doen voor een licentie, dat hebben ze bij FC Den Bosch ook geflikt. Zijn totaal niets waard heel die commissie niet dus betalen en dan per persoon ook nog een miljoen dat is het miste wat deze ondeskundige een vereniging kunnen aandoen Succes Vitesse en ben geen supporter maar gun het wel en zelf nog tegen jullie gespeeld in vroegere jaren

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen