Vrees voor vriendjespolitiek binnen RvC Ajax: ‘Gek dat zij over hun graf heen gaan regeren’

13 mei 2024, 16:32
Foto: © Imago

Bij Ajax staan Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen voor een vertrek uit de Raad van Commissarissen van Ajax. Het drietal mag echter nog wel meebeslissen over hun opvolging. Mike Verweij spreekt in de podcast Kick-Off van De Telegraaf over een ‘hele gekke situatie’ en is bang voor vriendjespolitiek.

"De drie commissarissen die gaan vertrekken, zitten er nog steeds. Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen. Het is gek dat zij over hun graf heen gaan regeren", begint Verweij. "Zij gaan samen met Van Praag, Leo van Wijk en Blind de nieuwe commissarissen aanstellen."

Artikel gaat verder onder video

De Ajax-watcher vreest dan ook voor vriendjespolitiek. "Dan worden het waarschijnlijk vriendjes en vriendinnetjes", vervolgt Verweij zijn verhaal. "Ik denk dat je dat niet moet willen. Je moet er eigenlijk een commissie voor in het leven roepen of er een aantal leden bij betrekken.”

“Het is heel gek als Van Praag, Van Wijk en Blind nieuwe commissarissen gaan zoeken, dan blijft veel bij het oude ben ik bang. Ik zou het niet zo raar vinden om een soort selectiecommissie samen te stellen met prominente leden die gaan kijken wat goede kandidaten zijn voor de nieuwe RvC”, besluit Verweij het onderwerp.

Ajax kwam een maand geleden met het nieuws dat Mosman, Schlick en Van Oevelen zullen vertrekken uit de RvC van de Amsterdamse club. Hierbij werd vermeld dat zij ‘hun taken zo spoedig mogelijk overdragen aan nieuwe commissarissen’. Het drietal treedt af zodra er nieuwe leden benoemd zijn voor de RvC.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Halst laat tafel schrikken met onthulling over voorbereiding Ajax

"Bizar! Dat mag niet bij een club als Ajax!", zo klinkt het aan tafel bij Rondo.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Natuurlijk vriendjes anders komt er een die Michael van Praag niet wil

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen