Perez spreekt twijfels over Veerman uit: 'Als hij naar een andere club gaat...'

5 mei 2024, 22:39
Foto: © Imago / ESPN

Kenneth Perez is nog niet volledig overtuigd van de kwaliteiten van PSV-middenvelder Joey Veerman. De Volendammer wordt gezien als een van de steunpilaren onder het kampioenselftal van Peter Bosz, maar de Deense analist kijkt kritisch naar zijn aanvallende statistieken.

Zondagmiddag leverde Veerman in de kampioenswedstrijd tegen Sparta Rotterdam twintig minuten voor tijd de assist bij de 3-2 van Olivier Boscagli. Een vrije trap van de 25-jarige middenvelder werd door de Franse centrale verdediger knap achter Sparta-keeper Nick Olij geschoten. Het betekende alweer de veertiende keer dat Veerman dit seizoen in de Eredivisie als aangever fungeerde bij een treffer van een teamgenoot. Daarnaast trof hij zelf ook nog eens vijf keer doel.

Artikel gaat verder onder video

"Veertien assists, waarvan acht uit vrije trappen of corners", stipt Perez zondagavond aan in Dit was het weekend op ESPN. "Dat is wel lekker", constateert presentator Milan van Dongen, maar dat bedoelt de Deense oud-prof niet. "Als hij naar een andere club gaat, waar ze iemand hebben die alle vrije trappen en corners neemt, dan moet hij meer gaan doen uit open spel."

Kees Kwakman neemt het voor zijn dorpsgenoot op. "Ik vind: ook de voorassist, zoals de bal op Jordan Teze tegen AZ en die op Luuk de Jong tegen Vitesse... Die zie je natuurlijk niet terug in de cijfers, maar die zijn ook ontzettend belangrijk. Ja, ik denk wel dat clubs daar ook naar kijken."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 PSV hakt knoop door en wil aflopend contract tóch verlengen: 'Duidelijk dat Bosz hem heel erg waardeert'

PSV gaat een poging wagen het aflopende contract van een basisspeler te verlengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Waarom weer Veerman hè Perez , hij is in ieder geval beter als jij ooit heb durven dromen pisvinger, stop nou eens met spelers onzeker te maken , STOP ERMEE .

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou de kwaliteiten van Perez waren ook niet hoog.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen