Het Parool: ‘Ajax heeft geen geld voor nieuwe spelers en moet Brobbey mogelijk verkopen’

18 mei 2024, 13:58
Foto: © Imago

Het Parool kwam zaterdag met een analyse over de financiële situatie bij Ajax. Het medium gaat in op de officiële brief die een groep aandeelhouders van Ajax stuurde om duidelijkheid te verschaffen over de problemen rondom de club. Volgens ingewijden is het verlies op de aankopen van Sven Mislintat zelfs vijftig miljoen euro.

De Amsterdammers zouden in het lopende boekjaar inmiddels veertig miljoen euro hebben geleend van een bank om de vaste lasten te betalen. “Denk aan de salarissen van de 450 werknemers en de huur van de Johan Cruijff Arena”, schrijft het Parool. “Combineer dit met het verlies dat Ajax zal moeten nemen op een aantal tegenvallende aankopen van de vertrokken technisch directeur Sven Mislintat (mogelijk vijftig miljoen euro volgens ingewijden).”

Artikel gaat verder onder video

Ook het mislopen van de Champions League zorgt voor zorgen bij de aandeelhoudersgroep. Omdat Ajax bijna geen geld heeft om spelers te kopen, wordt getwijfeld of de club aankomende zomer afscheid moet nemen van Brian Brobbey. “De 22-jarige spits die in dit rampseizoen juist een lichtpunt was en daarmee het tafelzilver van Ajax is. Of Steven Bergwijn (26), die ook aardig in de markt ligt. De beroerde financiële situatie raakt dus direct aan de sportieve”, aldus het Parool.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt in 2024/25

Rafael van der Vaart durft alvast te voorspellen welke ploeg in het seizoen 2024/25 met de landstitel aan de haal gaat.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Eigen schuld sven Mislintat een boter vrij briefje gegeven speler gratis van de hand doen weer voor veel geld terug kopen / assistent trainer s geen geld voor vragen spelers verhuren met verlies verkopen totaal geen waarde met doorverkoop bedwingen nu op de blaren zitten. Wij zijn ajax spelen de hele jaar voor sinterklaas. Henderson laten blijven kost een god vermogen

jurgen😎
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

@rechtvoorzijnraap Gaaei, Henderson mogen blijven?

Gusa
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Lijkt me waarschijnlijker dat jongens als Bergwijn, Sosa, Forbs, Akpom, Mikautadze ed verkocht worden. De selectie is veel te groot. Je kunt beter meerdere spelers verkopen die tekort komen dan eentje die ineens een bak geld binnen brengt.

Dropkick
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Weer een bewijs dat spelers gewoon handel is , mensenhandel .

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

In de echte wereld is een tegenslag een leermoment en dit moment kreeg en heeft Ajax nu dubbel en dwars. Het is dus zaak om goed er mee om te gaan en sterker terug te komen. Met alle respect: Brobbey "lichtpunt" ? Zo snel mogelijk verkopen. Het lichtpunt was Ramay, pakte aardig wat punten voor Ajax.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wanneer ga jij eens leren van tegenslagen ipv dag in dag uit te janken hier over ajax . 2 jaar lang alles en ook echt alles fout hebben . En dan heel wijs doen hier . Boehoe mensen zeggen wat negatiefs over mij club . Dan moeyen ze hun bek maar dichthouden toch . Jankerd!!!!

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Volgens storm hier heeft ajax geld zat en lachen ze iedereen uit.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

😃😃

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

ajax het nieuwe Vitesse.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen