Roda JC wil focus op promotiekraker en roept stadionspeaker halt toe

6 mei 2024, 14:01
Foto: © ESPN

Roda JC wil niet meer dat Wim Frijns interviews geeft omtrent het veelbesproken moment tijdens het KKD-duel Roda JC – sc Cambuur (2-0). De stadionspeaker riep onjuist om dat FC Groningen achterstond bij Telstar, waardoor er een promotiefeest van jewelste uitbarstte in het Parkstad Limburg Stadion.

Frijns riep in de slotfase van beide duels om dat FC Groningen met 2-1 achterstond, waardoor Roda zeker zou zijn van een plek in de Eredivisie. De fans van de club uit Kerkrade gingen vervolgens uit hun dak. Later meldde de stadionspeaker dat de goal zou zijn afgekeurd, maar er viel helemáál geen 2-1. Door de 1-1 einduitslag in Velsen-Zuid is promotie nog niet zeker voor Roda, waardoor het feest al snel ten einde was.

Artikel gaat verder onder video

Frijns kreeg na afloop veel media-aandacht door zijn blunder en gaf meerdere interviews. Meermaals bood hij zijn excuses aan. Frijns is al 25 jaar de speaker van Roda en kreeg na dit incident veel over zich heen, ook van fans van de Limburgse club.

Algemeen directeur Jordens Peters heeft laten weten dat de stadionspeaker niet meer naar buiten mag treden de komende dagen. Volgens hem en de directie van Roda moet de focus vooral liggen op de belangrijke wedstrijd van aankomende vrijdag, uit tegen FC Groningen. “Het contact over alle zaken die met Roda JC te maken hebben, verloopt via de club. Frijns heeft zijn laatste interview gegeven”, stelt Peters bij De Telegraaf.

Als Roda uit bij FC Groningen minimaal gelijkspeelt, speelt het volgend jaar in de Eredivisie. Maar wint FC Groningen, dan moet de club uit Kerkrade nog play-offs spelen om die plek af te dwingen. De wedstrijd begint vrijdag om 20:00 en is via FCUpdate.nl te volgen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald de Boer verwijst Ajax-standpunt van Marco van Basten op pijnlijke wijze naar de prullenbak

Ronald de Boer is het niet met Marco van Basten eens dat er de afgelopen seizoenen te weinig talenten zijn doorgebroken bij Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen