Etienne Vaessen gaat als Suriname-international onder compleet andere naam spelen

18 mei 2024, 12:23
Foto: © Imago

Etienne Vaessen gaat als international van Suriname spelen onder een andere naam, zo laat hij weten in gesprek met de NOS. De keeper van RKC Waalwijk krijgt niet zijn Nederlandse naam op de rug, maar die van zijn opa: Burnet.

Dat Vaessen voor Suriname mag uitkomen, heeft hij te danken aan zijn opa, die op zijn zestiende naar Nederlnad kwam en een gezin stichtte. Hoewel de doelman hem nooit leerde kennen, draagt hij wel binnenkort diens achternaam op de rug. Dat is het gevolg van het nieuwe paspoort dat hij moest aanvragen om international van Suriname te worden.

Artikel gaat verder onder video

“Maar verder hou ik gewoon Vaessen als achternaam, hoor, de achternaam van mijn moeder. Daar ga ik al mijn hele leven mee door het leven en zo kennen mensen mij ook. Maar in Suriname heet ik dus Etienne Burnet”, zegt de 28-jarige doelverdediger.

Vaessen legt nog een keer uit waarom hij voor een interlandloopbaan bij Suriname kiest: “Het Nederlands elftal ga ik waarschijnlijk niet meer redden, misschien in de toekomst als derde of vierde keeper, als ik bij een grotere club zou zitten. Maar ik hecht er meer waarde aan om waarschijnlijk eerste keeper van Suriname te worden en WK-kwalificatiewedstrijden te kunnen gaan spelen. En de Gold Cup”, zegt hij tegen NOS.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Dit is het virtuele schema voor de play-offs van de Keuken Kampioen Divisie

Dit is het virtuele speelschema van de play-offs, waarin de top van de Keuken Kampioen Divisie strijdt om promotie en de nummer zestien van de Eredivisie juist probeert degradatie te voorkomen.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

WAANZIN WAANZIN

Copa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

denkt deze knaap nou dat het van meerwaarde is als hij Burnet op zijn shirt heeft staan? Hij weet het misschien nog niet, maar dit gaat juist averechts werken

FCJel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zoals je in het artikel kan lezen, is dat dus het gevolg van zijn nieuwe paspoort

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar Vaessen is toch niet in Suriname geboren ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen