Eredivisie-spits aanbevolen bij Feyenoord: 'Een koopje, ik denk dat Te Kloese morgen gaat bellen'

12 mei 2024, 11:09
Foto: © Imago

Feyenoord krijgt het advies om, als Santiago Giménez komende zomer vertrekt, zijn opvolger in eigen stad te zoeken. Sparta Rotterdam-aanvaller Tobias Lauritsen maakt ook in zijn tweede seizoen in de Eredivisie een uitstekende indruk, de minimale vraagprijs die technisch directeur Gerard Nijkamp noemt bij Goedemorgen Eredivisie maakt de 26-jarige Noor tot een 'koopje' voor de Stadionclub, meent Hans Kraay junior.

Lauritsen werd in de zomer van 2022 door Sparta weggeplukt uit zijn vaderland. De 1.94 meter lange spits maakte zijn transfersom van vierenhalve ton direct waar, door in zijn debuutjaar met twaalf doelpunten en vijf assists bij te dragen aan de verrassende zesde plaats, waardoor de play-offs om Europees voetbal werden bereikt. Ook in het huidige seizoen trekt de Noor die cijfers door: met nog twee speelronden te gaan staat Lauritsen alweer op elf goals én negen assists.

Artikel gaat verder onder video

"Als jij Dennis te Kloese bent, en je gaat Giménez waarschijnlijk verkopen, zou jij dan Lauritsen erbij halen?", vraagt Hans Kraay junior in het ESPN-programma aan Nijkamp. De technisch directeur antwoordt bevestigend: "Ik vind Tobias een heel interessant profiel voor clubs als Feyenoord. Omdat hij het bij Sparta, aan de onderkant van het linkerrijtje, al twee jaar laat zien. Ook met zijn assists als spits, over de grond is hij ook echt heel goed. Met die combinatie, die veelzijdigheid van hem, denk ik dat hij een hele interessante speler is voor de top."

Kraay wil vervolgens weten voor welk bedrag Lauritsen, die nog vastligt tot medio 2025, waarbij Sparta een optie voor een extra seizoen heeft, zou moeten kosten. "We doen hem niet onder de vijf miljoen euro weg, maar de markt bepaalt wat voor een bedrag het exact is", reageert Nijkamp. Kraay en mede-tafelgast Aad de Mos spreken na het horen van dat bedrag van 'een koopje': "Ik hoop voor jou niet dat Te Kloese zit te kijken. Die gaat jou morgen bellen, en die halen hem er gewoon bij", zegt Kraay.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Engelse kwaliteitskrant bevestigt transfergerucht: wedstrijdbezoek van Feyenoorder was niet toevallig

Santiago Giménez zat afgelopen weekend niet voor niets op de tribune bij de North London Derby.

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

  • GRATIS
It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Kom op jongens !....Lauritsen is een zeer middelmatige en luie spits, die mag de schoenen van Santi nog niet eens vastpakken, laat staan poetsen. Lijkt mij toch de bedoeling dat Feyenoord er op vooruit gaat qua spelersmateriaal dus geen kneusjes van niveau KKD aan gaan trekken. Terug naar de tekentafel dus.

Zadkine
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

We weten niet eens welk systeem en of welke trainer er komt. Met Lauritsen kan je ieder geval doorvoetballen. Dat kn je met Santi niet echt zeggen.

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Die hele show was lachwekkend met de mos en kraay . Veel geslijm en heel veel onrealistisch geleuter . Het zorgde wel voor vermaak dat wel

Loek Bouhuijzen
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De nieuwe koers moet zijn (dit zei Slot ook zelf) spelers halen die je van bovenaf beter maken. In combinatie met spelers met een ‘rugzakje’ daar net onder maar die veel potentie hebben onder de juiste begeleiding en juiste trainer. Dit lijkt meer op het beleid van voor Slot. Maar goed, Beelen werd ook een succes, dus wie weet.

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ihattaren?

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ongeschikt; Kan het trainingsveld van Feyenoord niet vinden.....

Frank16
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ja, ik denk het ook. Ben altijd gecharmeerd geweest van deze spits. Kopsterk en natuurlijk wat Nijkamp zegt. Hoezo NOS Voetbalpodcasts Feyenoord wegzakken als Arne Slot weggaat? Niet Slot is God. Onze Don Dennis is pas God en fixt het wel en we worden volgend seizoen gewoon weer kampioen. Aad De Mos zegt terecht dat het niet zeker is dat PSV volgend seizoen weer zo presteert. Met Lauritsen die we van ze afpakken en nog een aantal topaankopen zie het helemaal zitten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen