ADO Den Haag wint enerverende wedstrijd en doet goede zaken

14 mei 2024, 23:28

ADO Den Haag heeft dinsdagavond een belangrijke stap gezet om de tweede ronde van de play-offs om promotie naar de Eredivisie te bereiken. De ploeg van trainer Darije Kalezic wist op bezoek bij De Graafschap met 2-3 te winnen na een enerverende wedstrijd.

ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd en creëerde kans op kans, maar het was de thuisploeg die na dertien minuten de 1-0 maakte. Achterin bij ADO werd niet goed verdedigd, waarna de bal voor de voeten van Alexander Büttner kwam die de bal verwoestend achter Nick Marsman schoot. Na een halfuur kwamen de bezoekers op gelijke hoogte door een fantastische kopbal van Amir Absalem.

De tweede helft was nog maar net op gang of het duel werd alweer stilgelegd door scheidsrechter Marc Nagtegaal vanwege een medisch incident. Op de thuistribune was een supporter onwel geworden, waarna de medische staf van De Graafschap zich richting de fan snelde. Kort daarna wilde de scheidsrechter het duel hervatten, tot grote ontevredenheid van het thuispubliek. Zij besloten bekers op eht veld te gooien, waarna het duel opnieuw werd gestaakt.

Nadat het duel hervat werd leek De Graafschap een beetje van de leg en ADO Den Haag wist daarvan te profiteren. De bezoekers kwamen na 58 minuten op een 1-2 voorsprong op De Vijverberg. De Graafschap-verdediger Joran Hardeman kopte de bal terug op doelman Janssen, maar deed dit te kort waarna Daryl van Mieghem, die een verleden heeft in Doetinchem, het buitenkansje uitpakte en de 1-2 binnentikte. In de 66ste minuut maakte Alex Schalk er ook 1-3 van.

Van Mieghem leek in de 80ste minuut nog de 1-4 te maken voor de Hagenezen, echter scoorde hij vanuit buitenspelpositie waardoor de treffer werd afgekeurd. De thuisploeg probeerde via een slotoffensief nog wel tot de aansluitingstreffer te komen, maar de ploeg van trainer Jan Vreman kwam in eerste instantie niet verder dan enkele speldenprikjes.

Diep in de blessuretijd kreeg De Graafschap een strafschop nadat Absalem hands maakte in de eigen zestien. De ADO-verdediger stond met de rug naar de situatie toe en kreeg de bal op de hand. Scheidsrechter Nagtegaal beoordeelde het als strafbaar hands en legde de bal op de stip. Jeffrey Fortes benutte het buitenkansje en schoot de penalty binnen: 2-3. Zodoende reist De Graafschap komende zaterdag op een hele andere manier af naar Den Haag.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Dit is het virtuele schema voor de play-offs van de Eredivisie voor Europees voetbal

NEC, FC Utrecht, Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles staan momenteel op een plek die goed is voor play-offs om Europees voetbal aan het einde van het seizoen.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!