NEC-coach Rogier Meijer geniet met volle teugen van puntenverlies Ajax: 'Dat geeft ons extra energie'

27 april 2024, 21:13
Foto: © Imago

Het gelijkspel tussen Ajax en Excelsior kon NEC-coach Rogier Meijer absoluut wel bekoren. NEC is een directe concurrent van de Amsterdamse grootmacht, en de coach was daarom maar al te blij dat Ajax niet won in de Johan Cruijff ArenA. Zondagmiddag om 12.15 uur staat NEC – AZ op het programma in de Eredivisie. Meijer geeft zijn bevindingen over de belangrijke wedstrijd met oog op de play-offs.

Excelsior stond donderdag zelfs 1-2 voor bij Ajax, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. NEC is blij met de twee verliespunten van Ajax. “Dat zien we graag, uiteraard”, wordt Meijer door Voetbal International opgetekend. “Als Ajax niet wint, blijft het verschil klein. Sterker nog: als we van AZ winnen, gaan we over Ajax heen. Dat geeft ons extra energie.”

Artikel gaat verder onder video

De vorige wedstrijd van NEC was de bekerfinale in De Kuip tegen Feyenoord. Ondanks dat NEC lang mee kon komen met Feyenoord, wonnen de Rotterdammers met 1-0 door een doelpunt van Igor Paixão. “Ik heb de nederlaag een plekje kunnen geven. De dag erna was het enorm zuur, maar daarna ga je ook vrij snel door naar wat eraan zit te komen. Dat hoort er ook bij”, legt Meijer uit.

De bekerfinale heeft geen verdere invloed op de wedstrijd tegen AZ, zo zegt de coach van NEC. “We hebben een periode toegewerkt naar een enorm belangrijke wedstrijd. Dan is het ook lekker om fris te worden. Als we hadden gewonnen, hadden we hetzelfde gedaan. We hebben de bekerfinale nog een keer besproken, daarna ging het vizier op AZ.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jasper Cillessen heeft niets in de gaten en viert in zijn eentje feest in De Kuip

Jasper Cillessen had als allerlaatste speler op het veld bij de bekerfinale tussen Feyenoord en zijn club NEC, in de gaten dat de 0-1 van Tjaronn Chery werd afgekeurd wegens buitenspel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

V.w.b die extra energie die hebben ze vanmiddag zeker thuis gelaten want Az heeft totaal geen moeite met NEC. Wat een psychologische bullshit van hem.

evanzet
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Praatjes, praatjes, praatjes

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeker de energierekening niet betaald want er werd GEEN energie gesoupeerd vanmiddag bij NEC.

CG
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Hij lult alleen maar wat. Het is bewezen dat zijn club NEC niet alles kan winnen zoals vandaag tegen AZ met een 0 - 3 nederlaag. Allemaal praatjes !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen