Van der Gijp geeft Slot helder advies over twee Liverpool-sterren: 'Beste om die langzaam te vervangen'

30 april 2024, 08:04
Foto: © Talpa

Volgens René van der Gijp kan Arne Slot, zodra hij bij Liverpool aan de slag gaat, het beste Virgil van Dijk en Mohamed Salah snel vervangen. De analist denkt dat je de echte achteruitgang van deze spelers vanwege hun leeftijd voor moet zijn.

In Vandaag Inside laat Van der Gijp maandagavond weten dat hij een duidelijke achteruitgang ziet bij de twee sterspelers van Liverpool. “Ik denk dat Slot er het beste aan zou doen om jongens als Salah en Van Dijk langzaam te vervangen. Ik las dat Dortmund interesse zou hebben in Van Dijk, in plaats van Hummels. Dan speel je toch in een iets makkelijkere competitie.”

Artikel gaat verder onder video

Bij de vleugelaanvaller wil de analist wat langer stilstaan, ook omdat hij aan de zijlijn tijdens het duel met West Ham (2-2) een akkefietje had met scheidend trainer Jürgen Klopp. “Ook Salah moet gewoon weggaan. En hij is moslim, dus een stap naar de zandbak is logisch. Dat zou voor hem het beste zijn.” Dat Salah geïrriteerd was richting Klopp, kan Van der Gijp wel begrijpen: “Hij heeft ongelooflijk gepresteerd, jaar in, jaar uit. Nu begint langzaam de sleet er een beetje op te komen. Dat valt niet mee. Je ego wordt aangetast, in de pikorde val je naar beneden.”

Derksen overtuigd
Johan Derksen voegt hieraan toe dat Slot een goede match zou zijn voor Liverpool. “Ik ben overtuigd dat Slot het daar goed gaat doen. Zijn hele carrière maakt dat duidelijk. Als hulptrainer van Cambuur: alleen maar lof, fantastisch. Hij kwam bij AZ, daar vonden ze hem al belangrijker dan de hoofdtrainer, vervolgens als hoofdtrainer goed gedaan. Hij komt bij Feyenoord en eigenlijk heeft hij Dick Advocaat een beetje een draai om de oren gegeven. Hij doet het gewoon beter.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Ontzettend laf' Vandaag Inside stevig aangepakt: 'Dán durven ze opeens'

Het programma Vandaag Inside krijgt stevige kritiek van Algemeen Dagblad-columnist Angela de Jong.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Langzaam vervangen ? Heel snel vervangen en er geen doekjes om winden , ook Gakpo is niet van het oorspronkelijke Liverpool niveau, ook weg !!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen