‘Xavi verandert van gedachten: oefenmeester toch in gesprek met Barcelona’

23 april 2024, 17:22
Foto: © Imago

Xavi blijft mogelijk toch bij FC Barcelona. De oefenmeester kondigde in januari al aan na dit seizoen te stoppen bij de Catalanen, maar hij lijkt daar nu op terug te komen.

Volgens Marca heeft Xavi de eerste stap genomen om zijn contract, dat in de zomer van 2025 afloopt, te verlengen. Hij zou namelijk akkoord zijn gegaan om een langer verblijf bij FC Barcelona te bespreken met president Joan Laporta.

Artikel gaat verder onder video

Het medium schrijft dat Laporta en sportief directeur Deco Xavi nog altijd zien als de meest geschikte man voor de functie. De externe kandidaten zouden komende zomer allemaal de overstap niet kunnen maken, waardoor de Catalanen bij een vertrek van de wereldkampioen gedwongen zijn om binnen de club naar een opvolger te zoeken.

In de gesprekken die binnenkort zullen plaatsvinden, zal Barça aan Xavi duidelijk willen maken dat hij onvoorwaardelijke steun geniet en dat ze hem een zo goed mogelijk team willen geven, zo schrijft Marca. Daarbij zal wel rekening moeten worden gehouden met de Financial Fair Play-regels. De verwachting is dan ook dat die regels de Catalanen ook komende zomer zullen belemmeren in het doen van grote aankopen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Mark Rutte overweegt om opvallende reden niet meer naar Vandaag Inside te gaan

Demissionair premier Mark Rutte overweegt om niet meer naar Vandaag Inside te gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Logisch, nadat hij zijn besluit om te vertrekken bekend maakte , bleven de reacties vsn grote clubs uit, en nu kiest hij eieren voor z'n geld.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen