‘Bayern München dicht bij akkoord met trainer voor volgend seizoen, nog één struikelblok’

15 mei 2024, 23:49
Foto: © Imago

Bayern München is bijna tot een akkoord gekomen met Thomas Tuchel, zo meldt Florian Plettenberg van het Duitse Sky. De oefenmeester zou eigenlijk na het huidige seizoen vertrekken uit de Allianz Arena, maar lijkt op het laatste moment toch aan te blijven.

In februari kwam naar buiten dat Bayern München en Tuchel hadden besloten na het huidige seizoen uit elkaar te gaan. Na een lange zoektocht naar een opvolger is het de Duitse recordkampioen nog niet gelukt om een nieuwe trainer aan te stellen. Eerder deze week werd al bekend dat Bayern en Tuchel ineens toch met elkaar door lijken te willen gaan. Na de gesprekken die woensdag zijn gevoerd zijn de partijen er bijna uit, zo meldt Plettenberg.

Artikel gaat verder onder video

Ook Tuchel staat open voor een langer verblijf in het zuiden van Duitsland. De afgelopen weken waren niet makkelijk voor de oefenmeester, die zijn ploeg in de slotfase van de halve finales van de Champions League een overwinning uit handen zag geven. Ook werd hij in de aanloop naar de halve finale bekritiseerd door Uli Hoeness, erevoorzitter en lid van de raad van commissarissen van Bayern.

Ondanks dat de gesprekken de goede kant op gaan, is er nog geen sprake van een totaalakkoord. Volgens Plettenberg vormt de duur van het contract momenteel het grootste struikelblok. Tuchel zou graag een verbintenis tot medio 2026 zien, maar de club heeft dus andere ideeën. De verwachting is dat er spoedig een beslissing wordt genomen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 PSG komt na heenduel met Dortmund met verschrikkelijk nieuws: einde seizoen en géén EK

Paris Saint-Germain meldt na de eerste halve finale tegen Borussia Dortmund in de Champions League heel slecht nieuws.

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen