Barça haalt geen vervanger voor Keita en Toure

Koen Freriks
4 januari 2010, 18:50

PSV hoeft niet bang te zijn dat FC Barcelona op de deur klopt voor Ibrahim Afellay. De Oranje-international werd eerder vandaag in verband gebracht met de Spaanse grootmacht, maar Barça-trainer Josep Guardiola is niet van plan een vervanger aan te trekken voor Seydou Keita en Yaya Toure.

De twee middenvelders zijn in januari niet inzetbaar door hun deelname aan de Afrika Cup. "Maar het is het ons niet waard om voor een maand een nieuwe speler aan te trekken", legde Guardiola maandag op een persconferentie uit. "We hebben een uitstekende ploeg en ik heb niets te klagen over de mogelijkheden in mijn selectie. Ik denk dat het beter is als talenten uit de jeugd een kans krijgen."

In Spaanse media werd eerder gemeld dat Barcelona Ibrahim Afellay of Miguel Veloso (Sporting Lissabon) zou willen overnemen om het gat van Keita en Toure op te vullen. Dat is volgens Guardiola dus onzin. De jeugdspelers Jonathan dos Santos, Thiago Alcántara, Víctor Vázquez en Gai Assulin mogen van de Catalaanse succescoach meetrainen met de hoofdmacht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen